anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dac7. 30 transakcji z czego 27 zrealizowanych i 3 anulowane

8tom8
#1 Nowicjusz#

Hej. 
Zgodnie z instrukcją allegro jesli „W 2024 sprzedający na Allegro Lokalnie zrealizował 30 transakcji. Do 2 transakcji otrzymał zwrot opłaty transakcyjnej. W takiej sytuacji nie wysyłamy raportu.”

Na moim koncie jest 30 transakcji (kwota nizsza niz 2tys euro) w przypadku 3 transakcji nie mialem pobranej oplaty transakcyjnej bo na prośbe dwóch kupujących je anulowałem a w przypadku trzeciej anulowałem z własnej winy (zgubiłem przedmiot). Czyli mam 27 transakcji zrealizowane z których zostały pobrane opłaty transakcyjne. Jak mam to rozumieć? Dlaczego Allegro wysłał mi dziś informacje: „Przekazaliśmy raport z Twoimi danymi DAC7 do Krajowej Administracji Skarbowej”

link do instrukcji allegro z przykładem który podałem:

https://help.allegro.com/sell/pl/a/jakie-dane-sprzedajacych-zbieramy-i-przekazujemy-w-zwiazku-z-unij...

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

Client:44052296
#21 Demiurg#

@8tom8 no widzisz już masz gotowe wyjaśnienia jak dostaniesz wezwanie z US 😎

oznacz moderatorów

8tom8
#1 Nowicjusz#

Raczej będą chcieli żebym wykazywał się z pozostałych 27 transakcji…

oznacz moderatorów

#21 Demiurg#

@8tom8 spokojnie do maja masz czas 😉

oznacz moderatorów

8tom8
#1 Nowicjusz#

Mała pomyłka sprawdziłem historię sprzedaży i mam 26 zrealizowanych i 4 anulowane

oznacz moderatorów

bombardier10
#11 Animator#

Tak se myśle że jakby teraz ogłosili że limit jest 33 transakcji a max kasa 2300 EUR  to część ludzi byłaby już tym usatysfakcjonowana...Żałosne. Polak mądry zawsze po szkodzie. Wybierajcie dalej takich ludzi co wam te dyrektywy serwują  i zakładajcie se homonto na szyje. Bo dzisiaj jeszcze się uda a jutro co tam jutro )  

oznacz moderatorów

8tom8
#1 Nowicjusz#

Wrzucam link poprawiony do instrukcji z przykładem o którym pisałem

https://help.allegro.com/sell/pl/a/jakie-dane-sprzedajacych-zbieramy-i-przekazujemy-w-zwiazku-z-unij...

oznacz moderatorów

#21 Demiurg#

@8tom8 a na innych platformach tez sprzedajesz?

oznacz moderatorów