anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

DAC7

PelsonBMW
#1 Nowicjusz#

Cześć , w 2023r sprzedałem trochę rzeczy na allegro , podałem ten PESEL do DAC7 , dzisiaj przyszło że wysłaliście raport do KAS , przekroczyłem 30 transakcji ale nie 2000eur , raptem 3600zl . Co teraz ? 

oznacz moderatorów
28 ODPOWIEDZI 28

br.
#21 Demiurg#

@PelsonBMW  "Chodzi o kwotę zadłużenia podatkowego ? Czy o kwotę którą się uzyskało ze sprzedaży ?"

To niewielka różnica,  bo  podatek od nieujawnionych przychodów wynosi 75%  no i jeszcze plus karne odsetki.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@PelsonBMW Jest to raport który jest zgodnie z ustawą obowiązkiem złożenia przez Allegro i co zrobi US tego nie wie teraz nikt, pożyjemy zobaczymy.

oznacz moderatorów

PelsonBMW
#1 Nowicjusz#

No trzeba będzie poczekać .

oznacz moderatorów

wagram
#8 Zapaleniec#

I pomyśleć , że ten DAc został zgłoszony na KE czy inny organ pierwotnie jako mający walczyć z korporacjami, a wyszło to, że będziemy szykanowani, poniżani etc

oznacz moderatorów

bombardier10
#11 Animator#

Korporacje to mają całe działy księgowe które zajmują się papierkami . Bądźmy poważni limit 2000EUR tez w żaden sposób nie wskazuje na korporacje ; co najwyżej może to być kwota ją wydaje prezes takiej korporacji na ...cygara . Każdy miał taki wybór  ; albo podajesz dodatkowe dane jak pesel albo blokada konta i koniec sprzedaży.  Wybór należy (należał ) do was jak to powiedział pewien gostek w filmie  "Piła" )

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@PelsonBMW  Radzę nie czekać tylko złożyć zaległe rozliczenie podatkowe za rok 23.  będzie podatek zgodnie z tabelą no i prawdopodobnie nie będzie sprawy karnej jeśli ten podatek zapłacisz przed wezwaniem.

oznacz moderatorów

wagram
#8 Zapaleniec#

Szykuje się walka sprzedających swoje ostatnie gacie z molochem administracyjnym, to jakaś ostateczna  paranoja 

oznacz moderatorów

TrueFanTom
#1 Nowicjusz#

Prawda, lepiej złożyć korektę i wtedy nie ma tematu.

oznacz moderatorów

PelsonBMW
#1 Nowicjusz#

Konto z którego sprzedawałem już dawno usunięte , email i wszystkie "transakcje" również . Skąd ja mam wziąć teraz dane z czego się rozliczyć 😂

oznacz moderatorów