Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry Kochani 🙂
Uprzejmie proszę Was o informację w prostych słowach :))
Włączyłem do swoich ofert wysyłki Smart , z automatu pojawiły mi się darmowe zwroty w opcjach dla klienów .
Proszę wytłumaczcie mi jak to działa , jak to rozliczać , jak klient ma to zlecić , by ło za darmo i co ja mam uczynić w takiej sytuacji , by wszystko było zgodne z literą prawa ?
Będę wdzięczny za Waszą pomoc i podpowiedzi 🙂
Serdeczne pozdrowienia 🙂
Robert
@alaskarobert jeśli klient zakupił towar z dostawą Allegro Smart! może dokonać darmowego zwrotu. W tym celu powinien wypełnić formularz w zakładce Moje zakupy. Szczegółowe informacje na ten temat znajdziesz w tym artykule oraz w pomocy dla sprzedających.
Basiu 🙂
Pięknie dziękuję za linki do tych artykułów 🙂
Jesteś Aniołem 🙂
Dziękuję za pomoc :))
Serdeczności 🙂
Robert
Darmowe zwroty to przekleństwo sprzedających na tej platformie. Zgodnie z literą prawa, jak to ładnie ująłeś, to kupujący ponosi koszt zwrotu, a nie sprzedający. Jak kupujący nie musi płacić za zwrot, to kupuje bez namysłu, a potem zwraca. I jeszcze jedna ważna sprawa sprzedający dopłacają do tych smartów, bo nic nie ma za darmo. Także nie martw się o kupujących, bo oni na tej platformie mają większe prawa niż sprzedający, którzy płacą platformie wysokie prowizje i inne ukryte opłaty. Ja po kilku latach sprzedaży wyłączyłam "smarka"
Platformy, które dbają bardziej o sprzedawców, a nie kupujących przegrywają z konkurencją.