anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

DARMOWE ZWROTY PRZY ZAKUPACH Z ALLEGRO SMART

MAMY ROZWIĄZANIE!
alaskarobert
#9 Pomysłodawca#

Dzień dobry Kochani 🙂

Uprzejmie proszę Was o informację w prostych słowach :))

Włączyłem do swoich ofert wysyłki Smart , z automatu pojawiły mi się darmowe zwroty w opcjach dla klienów .

Proszę wytłumaczcie mi jak to działa , jak to rozliczać , jak klient ma to zlecić , by ło za darmo i co ja mam uczynić w takiej sytuacji , by wszystko było zgodne z literą prawa ?

Będę wdzięczny za Waszą pomoc i podpowiedzi 🙂

Serdeczne pozdrowienia 🙂

Robert

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4
RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@alaskarobert jeśli klient zakupił towar z dostawą Allegro Smart! może dokonać darmowego zwrotu. W tym celu powinien wypełnić formularz w zakładce Moje zakupy. Szczegółowe informacje na ten temat znajdziesz w tym artykule oraz w pomocy dla sprzedających

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
alaskarobert
#9 Pomysłodawca#

Basiu 🙂

Pięknie dziękuję za linki do tych artykułów 🙂

Jesteś Aniołem 🙂
Dziękuję za pomoc :))

Serdeczności 🙂
Robert

oznacz moderatorów
abakus1421
#9 Pomysłodawca#

Darmowe zwroty to przekleństwo sprzedających na tej platformie. Zgodnie z literą prawa, jak to ładnie ująłeś, to kupujący ponosi koszt zwrotu, a nie sprzedający. Jak kupujący nie musi płacić za zwrot, to kupuje bez namysłu, a potem zwraca. I jeszcze jedna ważna sprawa sprzedający dopłacają do tych smartów, bo nic nie ma za darmo. Także nie martw się o kupujących, bo oni na tej platformie mają większe prawa niż sprzedający, którzy płacą platformie wysokie prowizje i inne ukryte opłaty. Ja po kilku latach sprzedaży wyłączyłam "smarka"

oznacz moderatorów
Client:46530368
#1 Nowicjusz#

Platformy, które dbają bardziej o sprzedawców, a nie kupujących przegrywają z konkurencją.

oznacz moderatorów