anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

dlaczego kupujący nie może opłacić jednego kosztu wysyłki po wygraniu dwóch aukcji u mnie?

malrys57
#9 Pomysłodawca

Po wygranych aukcjach kupujący opłacił każdą wygraną aukcję osobno wraz z kosztami wysyłki a towar wysyłam jedną paczką - czy prowizja  jest powiększona   o koszt dostawy - a jeżeli zrobię zwrot za  wysyłkę to prowizja zastanie pomniejszona?

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

O ile prawidłowo określiłeś to w cenniku to może bez problemu zapłacić wszystko razem z jedną wysyłką. Jednak kto za kupującym nadąży. Kiedyś miałam gościa co kupował na licytacji 4 cienkie książeczki, opłacił je wszystkie naraz i każdą z oddzielną wysyłką. Wczoraj znowuż po 3 minutach opłacił oddzielnie drugą książeczkę. Kto bogatemu zabroni... Bywają tacy co w takiej sytuacji dzwonią i robię im dopłatę przez allegro, a są tacy co się nie przejmują. Prowizja raczej nie zostanie pomniejszona, może jakbyś się kłócił z obsługą ale na pewno nie z automatu. Trzeba to po prostu wliczyć w koszty, to sporadyczne sytuacje. Zresztą przy ostatnich wymaganiach to bezpieczniej wysyłać tyle paczek ile było zamówionych i nie psuć sobie statystyk ani nie ryzykować, że klient za jakiś czas zacznie dyskutować, że nie dostał paczki...

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
(Dzień bez awarii to dzień stracony).
oznacz moderatorów

malrys57
#9 Pomysłodawca

określone mam dobrze w cennikach ale ten przypadek zdarzył się dwukrotnie w jednym dniu  (po dwie aukcje oddzielnie opłacane przez innych kupujących 2x2) i dlatego myślałam że są jakieś nowe ......zasady?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie jest tak, może na zwykłym Allegro i jest sposób a na AL musi się skontaktować ze sprzedającym i ustalić.

oznacz moderatorów