anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego kurier nie przyjeżdża po przesyłki?

PaemiStore
#8 Zapaleniec#

Zamawiam kuriera podczas generowania etykiet jednak zlecenie do niego nie dociera i nie odbiera przesyłek. Problem od jakiegoś czasu jest z inpostem - musze dodatkowo wchodzić na stronę managera przesyłek InPost i zaznaczać przesyłki dla których chcę zamówić podjazd. 

Druga sprawa - kurier DPD zawsze przyjeżdżał, jednak od dwóch dni nie dostaje zlecenia i dziś znów go nie było, chociaż zlecenie było generowane po 07:00 tak jak zawsze wcześniej. A na wczorajszy dzień zlecenie było z poprzedniego dnia wieczorem. 

W jaki sposób mam zamawiać kuriera, jeśli przez WzA to nie działa i kurier nie otrzymuje zlecenia?

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@PaemiStore 
1) Przesyłki InPost tworzymy tylko i wyłącznie na stronie https://manager.paczkomaty.pl/ i trzymamy się z daleka od WzA. 

2) To normalne, że zlecenia z WzA nie są realizowane, z Allegro *** Box miałem tak bardzo często. 

oznacz moderatorów

PaemiStore
#8 Zapaleniec#

Proszę o odpowiedź @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@PaemiStore przeniosłam Twój post, ponieważ napisałeś w wątku ze spotkaniem z ekspertem i tam odpowiedzi będą udostępnione 24 października (poniedziałek). 
Podaj proszę numery zamówień przy których taki problem się pojawił. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

PaemiStore
#8 Zapaleniec#

Bardzo proszę: 3c8a93c3-50b9-11ed-a047-abd5953c1660

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@PaemiStore Dostałam informację, że zamówiłeś podjazd dopiero na poniedziałek (24.10) między 10:00 a 14:00.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

PaemiStore
#8 Zapaleniec#

To błędne informacje. Otóż zamówienie było z czwartku 20.10, a podjazd był zamawiany na piątek 21.10, podczas zamawiania widnieją godziny DPD 10:00-14:00, jednak kurier jeździ w godzinach porannych zazwyczaj do 08:30-09:30 i tego dnia nie przyjechał. Dzwoniliśmy do kuriera około godz. 11:00 ale powiedział, że już był rano w naszym rejonie i już nie dojedzie tego dnia.

oznacz moderatorów

zwierzaki_pl
#8 Zapaleniec#

Ja ci powiem jak jest. U mnie był ten sam problem. Kurierzy DPD mają przymus podjechać pod przesyłkę jak zamówiłeś podjazd, bo inaczej dostaną karę. Jednak kurier z inpost nie dostanie żadnej kary. Opierdzieliłem jednego i dopiero zaczął przyjeżdżać 🙂

oznacz moderatorów