Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Otrzymałam na maila wiadomość o treści: „Sprzedaż na Twoim koncie lub kontach powiązanych osiągnęła w tym roku jeden z limitów: 2000 EUR lub 30 transakcji. Dyrektywa unijna DAC7 nakłada w takim wypadku na Allegro, obowiązek gromadzenia danych o sprzedających.”
Ten sam komunikat otrzymałam w oknie wypłat na koncie Allegro. Proszę o wyjaśnienie i sprostowanie. Żaden z limitów nie został przeze mnie przekroczony więc dlaczego otrzymałam tę wiadomość ?
Proszę o weryfikację.
Wioleta
Bo taka jest dyrektywa unijna, nawet jak nie przekroczysz, to muszą mieć w razie jak byś przekroczyła
Wpis mówi w prost że przekroczyłam limity - czego nie zrobiłam.
Akceptacja regulaminu to jedno a pisanie nieprawdy ze przekroczyłam limit to drugie 🙂
@VioletCrystals24 po pierwsze jest to informacja typu kopiuj-wklej, a po drugie mogli Cię powiązać z jakimś innym kontem i wyszło im więcej
@VioletCrystals24 sprzedajesz tylko na allegro?
Tak i tylko na jednym koncie
@VioletCrystals24 Jeśli otrzymałaś taką wiadomość, to przekroczyłaś limit transakcji. Sprawdziłam to i tak właśnie jest. Jeśli chcesz uzyskać więcej szczegółowych informacji na ten temat, skontaktuj się z nami przez formularz.
Limit transakcji to 30 a ja mam 19 🙂
@VioletCrystals24 jest ich o więcej, ale jak już wspomniałam- szczegółowe informacje uzyskasz po kontakcie z nami przez formularz.
@VioletCrystals24 Zapewne liczysz zamówienia, a nie transakcje. Jak w jednym zamówieniu będą trzy różne produkty, to zawierasz trzy transakcje w jednym zamówieniu 😉
Dziękuję za wyjaśnienie 🙂 tak , liczyłam ilości zamówień… 🙂
@VioletCrystals24 Jakie limity, nie ma limitu podatkowego, podatki rozlicza się od pierwszej zarobionej złotówki 🙂 a to jest tylko zgłoszenie osób co więcej sprzedają, nie podasz to Ci zablokują wypłaty a potem konto 🙂
Jest kwota wolna ale ona obowiązuje po złożeniu PIT 🙂