Zawsze wystawiałem na Allegro, ale jak każdy widzi od dłuższego czasu, drobni sprzedawcy, prywatni, zrzucani są na podległe platformy czyli np. Lokalnie.
Czyli pozostało mi wystawienie na Allegro Lokalnie z tym że teoretycznie aukcja powinna być widoczna także na głównej platformie Allegro.
Mija trochę czasu i mimo, że sprzedaje chodliwy towar, pamięć RAM, niska cena, nie widzę chętnych kontaktujących się zazwyczaj z pytaniem "czy dałoby się taniej?" ... Liczba odsłon też znikoma.
Odpalam drugą przeglądarkę na komputerze.
Nie jestem tam zalogowany do Allegro.
Wyszukuję dany dział z produktem, ustawiam zakres cen. Przybliżone parametry aby objąć większą ilość przedmiotów.
I co ? I aukcji nie widać 🤣 Sprawdzałem na kilka sposobów i aukcje którą wystawiłem na Lokalnie, nie widać na głównej platformie Allegro.
O co tu chodzi śmieszki ?
Odpal inną przeglądarkę niż tą w której wyszukałeś to ze screena.
Wpisz RAM.
Wejdź w pamięci ram.
Ustaw Corsair, używane, DDR4.
U mnie nie ma.
@osik_2004 U mnie przy takim wyszukiwaniu jak najbardziej są.
Link do wyszukiwania: Pamięć RAM DDR4 - Corsair - Ceny, opinie, sklepy - Allegro.pl
... no niestety.
W przeglądarce z zalogowanym kontem nie widać ani aukcji wystawionej bezpośrednio na Allegro, ani tej pod Lokalnie. Na Chrome, czystej przeglądarce świeżo zainstalowanej, bez logowania, widać jedynie aukcję wystawioną na Allegro. Lokalnie niewidoczne.
@osik_2004 sprawdziłem u siebie na zalogowanym koncie.
Po wpisaniu na głównej stronie allegro Corsair, zaznaczeniu używane i żeby sortowało od najmniejszej ceny twoje obie aukcje pamięci są widoczne.
Przy wpisaniu lepiej tz. bardziej szczegółowo Corsair Dominator także są widoczne.
Obecnie większość sprzedawców narzeka na ruch w interesie i w dziale komputery jest podobnie. Sporo więcej ofert niż kupujących a ceny sporo niższe niż na początku roku.
Czekaj, wieczorem nagram wideo.
@osik_2004 upewnij się proszę, że masz rozłączone te same oferty.
Przycisk będzie w miejscu zaznaczonym na zrzucie:
EDIT ----> Lokalnie nie pozwala na wybranie rodzaju pamięci DDR4 podczas wystawiania. Więc po wybraniu na Allegro konkretnie rodzaju DDR4, ogłoszenie z Lokalnie nie jest widoczne. Czyli można jedynie uogólniać ....chore ;?
Czy mam połączone, czy mam rozłączone, efekt ten sam. Nie ma ogłoszenia z Allegro LOKALNIE w wynikach wyszukiwania.
Wideo jest nagrane z rozłączonymi ofertami.
Przeglądarka najnowsza Chrome.
Po czystej instalacji przeglądarki. Bez logowania na Allegro, bez konta.
Jedyny wpis w okienku wyszukiwania to Allegro i bezpośrednie przejście do portalu.
Oferta na Lokalnie wystawiona jest za 200 zł.
Widoczna jest tylko aukcja z Allegro
Jednym słowem - Lokalnie to utopia.
Wideo pod linkiem:
https://drive.google.com/file/d/1aX4u4uNrx-WuSIbjH6Hn54hRvEsOQpTG/view?usp=sharing
@osik_2004 bo nie masz w ofercie na Lokalnie uzupełnionych parametrów więc szukając tak jak Ty na filmie nie znajdziesz 😞
Tu masz przykład z innej oferty i jak uzupełnisz te parametry to będziesz widział swoją ofertę 🙂
@osik_2004 gdy uzupełnisz parametr "typ pamięci" na Allegro Lokalnie, to w takim wyszukaniu jak Twoje będzie widoczne.
Możesz uzupełnić te parametry podczas wystawiania oferty kliknij proszę "rozwiń więcej cech przedmiotu".
Dziękuję @kostas11 za Twoją wiadomość!
Ja mam dokładnie ten sam problem - uzupełnione wszystkie parametry, ale żeby było ciekawiej, na stronie allegro użyłem jedynie filtra dla ceny i... jakież było moje zdziwienie gdy nie odnalazłem swojej oferty! Przeszukałem wszystkie 9 stron wyników w danym zakresie, potem ustawiłem dodatkowy zakres na chipset (dotyczy karty graficznej) a na koniec próbowałem wyszukać po nazwie - nie odnalazłem swojej oferty na allegro.
Ale w przypadku sprzedaży poprzez AL opłatę pobierzecie, tak? nieuczciwe
@milosz28_01 Twoja oferta jest widoczna na Allegro:
Przepraszam, zwracam honor, ale to bardzo mylące, że nie można znaleźć swojego ogłoszenia jak jest się zalogowanym. Faktycznie w innej przeglądarce, gdzie nie jestem zalogowany, odnalazłem swoją ofertę.
pozdrawiam
Cześć,
Podłączę się do tematu.
Z czego wynika różnica w widoczności ofert?
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
@pilkosz Różnica wynika między innymi z tego, że oferty na Lokalnie nie są łączone z katalogiem produktów. Tam też nie prowadzimy jakości sprzedaży, a pozycjonowanie ofert na liście jest uzależnione od wielu czynników, a jednym z nich jest właśnie jakość sprzedaży.
Mnie nie chodzi o pozycjonowanie na liście, tylko o to dlaczego tylko część moich ofert z Allegro Lokalnie jest widocznych na Allegro?
Wszystkie oferty jakie mam, są wystawione na Allegro Lokalnie i losujecie które są pokazane na Allegro?
@pilkosz Wyjaśniam to z dedykowanym zespołem.
Jutro miną dwa tygodnie odkąd ten dedykowany zespół debatuje i ustalił już coś?
W dalszym ciągu nie pokazuje wszystkich moich ofert 🙄
to są specjaliści, daj im z 2 tygodnie jeszcze