anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego musze zwracac kupujacemu ktory robi zwrot koszty produktu koszty za wysylke i koszty zwrotu

worrnin
#7 Wielbiciel#

Dlaczego muszę zwracać koszty wysyłki koszty zwrotu I koszty zakupu przedmiotu kupującemu skoro na allegro wyraźnie jest napisane że sprzedający jako osoba prywatna  nie ma obowiązku przyjmowania zwrotów. 

Dodatkowo jak mam zrobić zwrot za te wszystkie rzeczy zwrot nie będę robił że swojego konta tylko zwrot ma być w sposób jaki kupujący zapłacił za produkt a płatność była poprzez platformę allegro to musze Wpłacić pieniądze na allegro i co dalej ? 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

LEW433
#21 Demiurg#

A kto Ci każe zwracasz koszt odesłania?

oznacz moderatorów

worrnin
#7 Wielbiciel#

Allegro wypowiedziało się w mojej dyskusji że jestem zobowiązany i to że sprzedaje jako osoba prywatna nie ma znaczenia tylko ujęli to w innych słowach 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Oczywiście że nie musisz i zapewne zaszła pomyłka, poczekaj aż pojawi się moderacja i sprawa się wyjaśni, chyba ze my czegoś nie wiemy, czegoś nie piszesz. Przy zwrocie koszt odesłania p[okrywa kupujący, są wyjątki Smart paczkomat itd. tu jak nawet wyraziłeś zgodę na przyjęcie zwrotu to kupujący pokrywa koszt odesłania, chyba że to reklamacja!

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@worrnin   Oczywiście że jest opcja innych słów, na przykład gdy kupujący złoży reklamację.  Nie musisz wtedy nawet przyjmować zwrotu, bo jesli zwrot ci nie pasuje, to wystarczy że oddasz pieniądze.  W przypadku reklamacji wszystkie pieniądze nawet razem z kosztem zakupu i kosztem zwrotu.

Ale jeśli nie chcesz zwrotu, to kosztu zwrotu oddawać nie musisz.

oznacz moderatorów

sylcia193
#9 Pomysłodawca#

A prowadzisz działalność nie rejestrowaną ? 

oznacz moderatorów