Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Allegro ma moje 802,5zl i nie chce przekazać mi ich przekazem pocztowym.
Obracają moimi pieniędzmi już 3 miesiąc. Każą mi założyć konto bankowe a ja ani nie chce takiego mieć ani nie mogę (oświadczenie w pewnych intytucjach). Zresztą Allegro nic do tego.
Jestem już stratna blisko 900zl. bo pieniądze miały być przeznaczone na pewien cel. Dziś ten cel to koszt o 100zl więcej.
[edycja]
Szykuję wniosek do prokuratury o popełnieniu przestępstwa.
Nie rozumiem dlaczego tak to musi się skończyć. Przecież jak powiadomię UOKiK to na 100% za te zapisy dostaną kilka milionów kary. Stać ich? Widocznie.
I jak mam odzyskać odsetki oraz wymagrodzenie za bezumowne korzystanie z moich pieniędzy?
Czy o to też mam proces wytaczać?
Może wreszcie tu mi ktoś coś sensownego odpowie.
co stać ich, po prostu podwyższą prowizję 🙂
Najwyraźniej tak. Ale to poczucie bezkarności i [edycja] nie mieści mi się w głowie...
Dużo już tu czytałem o takich sprawach, ale nikt się nie pochwalił wygraną.
@mariol_2 już post ocenzurowany 😄
Napisz tu jak wygrasz.
Będę informować na bieżąco. Mój mąż jest prawnikiem, doświadczonym, muszę mu to zlecić. Spodziewam się, że będzie głośno o sprawie 😀
No to czekamy, czekamy (piszę to z ironią).
@mariol_2, rozumiem Twoje zdenerwowanie. Natomiast nikt nie obraca Twoimi środkami - są one na Twoim koncie Allegro. Będą tam tak długo, aż nie zweryfikujesz konta do wypłat i ich nie wypłacisz. Limit wypłaty przez przekaz pocztowy ustalił operator płatności PayU.
W tej sytuacji pieniądze wypłacisz tylko na konto bankowe, którego jesteś właścicielką/współwłaścicielką. Może być to również konto małżonka. Innej możliwości nie ma.
🤣🤣
@mariol_2 żono prawnika 😄 było nie wystawiać skoro nie akceptuje się regulaminu 😞
https://allegro.pl/regulamin/zalacznik/7
c. przekazem pocztowym, o ile wartość tych środków nie przekracza kwoty 800 PLN. Zlecenia takie są przyjmowane i realizowane pierwszego dnia miesiąca. Jeżeli pierwszy dzień miesiąca przypada w sobotę lub niedzielę bądź dzień ustawowo wolny od pracy, zlecenie wypłaty realizowane jest w kolejnym dniu roboczym. Użytkownik może odrębnie zlecić wypłaty przekazem pocztowym w innym czasie niż powyżej zakreślony, po uprzednim uzgodnieniu z Operatorem płatności wysokości opłat za takie zlecenie, które zobowiązany będzie ponieść Użytkownik.
Pierwsze słyszę o instytucji co zabrania posiadania konta ? czyli wynagrodzenie bierzesz pod stołem, chyba że unikanie komornika 😉
Dodaj męża do konta allegro jako współwłaściciel i dodaj potem jego konto i wypłać !
Jak zgłosisz to do UOKiK daj znać będę śledził ten wątek, tylko zanim to zrobisz daj mężowi do przeczytania regulamin 😄
Więc w sumie op ma możliwość wypłaty 800zł, a pozostałe 2,50zł może sobie zablokować na koncie i po problemie.
Widzę, że tracę tu czas bo nic nie wiecie, nie rozumiecie.
Regulamin nie może być sprzeczny z litera prawa. Chyba, że na korzyść drugiej strony. I tu nie ma znaczenia czy ktoś się z nim zapoznał czy też nie.
Po drugie konto na Allegro mam już jakieś 15 lat. Każde kolejne zmiany zapisów wysoce trudne do udowodnienia nawet gdyby byłyby zgodne z prawem.
Po trzecie nie pisałam o zakazie posiadania konta. Wystarczy czytać ze zrozumieniem.
W sprawach komorniczych też wiedzy nie macie. Licz się obroty na koncie. To tak na marginesie.
O ograniczeniu, bezprawnym, do 800zl wiem. Stąd moje zdziwienie dlaczego przekaz nie może w jednym miesiącu iść na 800 a w następnym na 2,5zl.
Tu łatwiej będzie w prokuraturze udowodnić, chęć zatrzymania pieniędzy w zwiazku z 284kk.
Nie bądźcie trollami i piszcie zawistnych tekstów. Mnie to nie rusza a wy, pracownicy Allegro robicie z tego forum fikcje.
Ale po co te nerwy. Z pracowników Allegro wypowiedziała się tylko Maja i napisała Ci suche fakty o stanowisku Allegro. To nie jest tak że my popieramy Allegro, raczej jest odwrotnie, natomiast troszkę nas już nudzi jak użytkownicy odgrażają się tu urzędami, sądami itp.
Ja się nie denerwuję, nie martw się o mnie.
Piszę tu by inni wiedzieli co się dzieje w tym molochu, jak traktują ludzi i ich okradają.
Bzdur ze strony Allegro w temacie tej reklamacji naczytałam się aż miło. Śmieszy mnie już to.
Suche fakty... dobre 😉
@mariol_2 Wszyscy piszący tutaj > zwłaszcza ci z najwyższymi rangami > doskonale wiedzą co wyprawia Allegro i nie tylko w tym temacie. Jak na razie nikt Cię nie okradł > możesz wypłacić tylko w dwóch transzach > ale po co > lepiej awaturować się, straszyć > a nuż się uda ?
Suche gakty... dobre > mogą być suche fakty, albo suche gacie > wybierz coś > i proponuję l "positiwum" oraz "ciepłą odprężającą kąpiel z olejkami aroma"
@mariol_2 Jak na razie to Ty robisz awanturę o 2,50. Wystawiając coś co sprzedaży zaakceptowałas regulamin Aleegro, tak samo jak przy zakładaniu konta 15 lat temu.
Zamiast straszyć UOKKiK-iem i milionowymi karami lub mężem prawnikiem i sądami trzeba było zapoznać się z regulaminem.
Prościej jest wypłacić 800 zł i za m-c resztę niz robić z tego wielką aferę.
Kiedyś i teraz takich ludzi robiących " z igły widły" nazywano "pieniaczami" Nie obraż się (albo i obraż), ale to "burza w szklance wody". Powodzenia w walce o 2,50🤣🤣
No i popisałeś się swą inteligencją. Po co się wypowiadasz ograniczony człowieku. Nie rozumiesz problemu to zamknij się zwyczajnie.
Allegro ukradło 802,50 i nie chce oddać ani złotówki. Dotarło trollu??
Jak ja lubię takie puste łby.
Przepraszam resztę za język ale do takich tępaków trzeba pisać prosto by zrozumieli.
gdy argumentów brak to zaczynają się wyzwiska 😶
Nazywam rzeczy i ludzi po imieniu. Jeśli ktoś nie rozumie co czyta do głąb.
I tyle w temacie. Jak jesteś taki mądry to wskaż drogę jak zrobić by Allegro oddało chociaż 400zl.
Może zrozumiesz o czym piszę. Albo zwyczajnie ucisz się