Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Hej, Mam środki pieniężne na koncie i nie mogę dokonać zwrotu pieniędzy kupującemu- dlaczego?
@51mirt a masz odpowiednią ilość pieniędzy na danym koncie? Z jakiego operatora korzystał kupujący PayU czy P24? Pojawia Ci się jakiś komunikat?
Dokładnie. Próbuj dokonać zwrotu i wtedy dopiero zobaczysz, ile masz środków na koncie tego operatora. Teraz jest "kicha" - więc może trzeba będzie zrobić przelew bezpośrednio z konta.
@51mirt to zwroty dla kupujących są wykonywane z salda Allegro Finanse. Jeżeli masz na myśli konto, z którego piszesz to masz ustawione automatyczne wypłaty, a ostatnia miała miejsce 14 lutego 2022 roku, dlatego wczoraj na Twoim sladzie nie było środków, aby móc zwrócić je kupującemu. W tej sytuacji możesz poprosić kupującego o numer konta i zwrócić mu wpłatę bezpośrednio z Twojego konta bankowego.
Specjalnie wpłaciłem kwotę z mojego rachunku bankowego na konto allegro. Widzę, że mam saldo bieżące w wymaganej wysokości aby zwrócić pieniądze na allegro. Rozumiem, że kwota powinna być zwrócona. Albo czegoś nie czaję 🙂
PS. Osoba stwierdziła, że jednak kupi ode mnie
@51mirt
wpłaciłem kwotę z mojego rachunku bankowego na konto allegro
Z tego konta wypłaty dla kupującego - nie zrealizujesz.
Wypłaty dla kupujących są realizowane przez Allegro Finanse (PayU oraz P24).
Ty prawdopodobnie wpłaciłeś swoje środki na konto Allegro (nie da się zasilić samodzielnie własnych kont rozliczeniowych AF: PayU i P24 - można to zrobić tylko wpłatami od kupujących).
Mając saldo dodatnie konta rozliczeniowego Allegro masz po prostu nadpłatę ...
Nie czaisz... Jak Ci napisał A3dam.
Zrób zwrot bezpośrednio na konto klienta, wyślij do ALL potwierdzenie zwrotu i ubiegaj się o zwrot prowizji.