Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Klient zapytał mnie co z wysyłką, bo podobno miała być następnego dnia jeśli kupi przed 13:00 (kupił o 12:40). Odpisałem zgodnie z prawdą, że została wysłana (ale widzę, że pokutowała w paczkomacie). Coś jednak nie dawało mi spokoju i sprawdziłem w ustawieniach mam 11:00 jako godzinę graniczną.
Czy Allegro wyświetla klientowi coś innego niż ja ustawiłem? Skąd mogła być ta 13:00?
Dokladnie tak, wyświetlają co chcą. Dostałem już negatywa za taką nadgorliwość z ich strony, ale mają na to swoją odpowiedź, że to czas przewidywany na podstawie wcześniejszych wysyłek sprzedającego.
To jakiś debilizm do kwadratu! Nic takiego nie oferuję więc Allegro nie powinno oszukiwać kupujących podając im nieprawdziwe informacje!
Nie, to realia Allegro.
Dokładnie tak to na ten moment wygląda 😞
Potrzebujesz wiedzy z zakresu zwiększania sprzedaży na Allegro?
Zajrzyj na nasz kanał na YouTube!
https://bit.ly/vSprintYT
@atechnik_sklep
Jeżeli kupujący faktycznie widział przy Twojej ofercie godzinę 13.00 - to mogła ona pochodzić z ustawień dla innego przewoźnika (np. Poczta Polska).
@atechnik_sklep podaj proszę numer tego zamówienia, sprawdzę to.
@la_nika Proszę, oto numer oferty: 3a221051-949d-11ec-ba7f-f38844121599
Zastanawia mnie skąd ta 13:00
@atechnik_sklep sprawdziłam to zamówienie i stan oferty z momentu zakupu i nie było tam ustawionego czasu wysyłki tego samego dnia.
Dzięki, jakby co to jest jakiś argument w rozmowie z kupującym 😉
@atechnik_sklep tak , miałem ten sam problem , aktualnie po godzinie granicznej zmieniam / 12:00 / grupowo czas wysyłki na 2 dni , po 16:00 robię to samo na 1 dzień , trwa to 2 minuty , ale mam spokój .
Takie są realia sprzedaży na Allegro. Na aukcjach miałem ustawione czas wysyłki 3 dni robocze - a kupujący pisali, że towar miał być dostarczony wcześniej. A ja nigdzie nie piszę w jakim czasie towar jest dostarczany - to pisze Allegro i do nich należy kierować reklamacje z tego tytułu.
Sprzedający jedynie zaznacza w jakim terminie wyśle towar - Allegro i tak błędnie oznacza czas dostawy, niezgodnie z regulaminami przewoźników.