anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Doładowanie salda Allegro, kontakt z Allegro

EuroFaro
#1 Nowicjusz#

Od kilku dni szukam opcji, przez którą można doładować saldo na Allegro i nie mogę znaleźć. Tak samo nie widzę opcji Chatu z konsultantem. Strasznie nieintuicyjne to jest. Dramat. Nikt nie odpowiada na zgłoszenie mailowe.

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Tzn jakie konkretnie saldo? Na zwrot? Jeśli tak to klikasz normalnie zwrot, potwierdzasz wszystko do końca aż do momentu gdzie pojawi się opcja wpłaty na zwrot. 

oznacz moderatorów

EuroFaro
#1 Nowicjusz#

Tzn to miejsce w które trafiają płatności od kupujących. Chcę nadpłacić tam pieniądze by mieć więcej, niż to co otrzymuję od kupujących.

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@EuroFaro Wysyłam Ci artykuł dotyczący zwrotu pieniędzy do klienta. Ponagliłam też Twoje zgłoszenie 48506957. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

EuroFaro
#1 Nowicjusz#

Nie chodzi tyle zwrot co bardziej o nadpłatę pieniędzy by mieć więcej środków, niż to co otrzymuję od kupujących. Wpłacić tam np. 1000zł i sobie nimi dysponować w razie potrzeby. Jeżeli otrzymuję pieniądze od kupujacego i wypłacę je na konto to później zwrotu mogę udzielić dopiero jak zrobię przelew, a chciałym zwrot robić bezpośrednio z tych odłozych pieniędzy w serwisie.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

To się nie da.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Nie doładujesz bo chcesz, a po co właściwie tak?

oznacz moderatorów

EuroFaro
#1 Nowicjusz#

Jeżeli otrzymuję pieniądze od kupujacego i wypłacę je na konto to później zwrotu mogę udzielić dopiero jak zrobię przelew, a chciałym zwrot robić bezpośrednio z tych odłozych pieniędzy w serwisie, ponieważ jestem w firmie tylko osobą, która "opiekuje" się sprzedażą na Allegro, a wszystkie przelewy realizuje główna księgowa, które nie zawsze jest pod ręką. Chciałbym jednak tych zwrotów dokonywać klientom najszybciej jak to możliwe. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

To po prostu zostaw na koncie po zapłacie , nie wypłacaj kasy. Ustaw jakość kwotę i ona będzie na koncie.Rezerwacja kwoty w Allegro Finanse – możesz zarezerwować określoną kwotą w Allegro Finanse na przyszłe zwroty. Dowiedz się więcej o rezerwacji kwoty.

oznacz moderatorów

EuroFaro
#1 Nowicjusz#

Ale jeżeli nie wypłacę tych pieniędzy na konto to księgowość będzie mogła wystawić klientowi opłaconą fakturę VAT?

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Na firmowym masz możliwość zarezerwowania środków na zwrot, ta kwota wtedy nie będzie wypłacana. Wypłacą dopiero środki ją przekroczą. Wejdź w zmień ustawienia wypłat i tam możesz to zrobić.

oznacz moderatorów