Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Od kilku dni szukam opcji, przez którą można doładować saldo na Allegro i nie mogę znaleźć. Tak samo nie widzę opcji Chatu z konsultantem. Strasznie nieintuicyjne to jest. Dramat. Nikt nie odpowiada na zgłoszenie mailowe.
Tzn jakie konkretnie saldo? Na zwrot? Jeśli tak to klikasz normalnie zwrot, potwierdzasz wszystko do końca aż do momentu gdzie pojawi się opcja wpłaty na zwrot.
Tzn to miejsce w które trafiają płatności od kupujących. Chcę nadpłacić tam pieniądze by mieć więcej, niż to co otrzymuję od kupujących.
Nie chodzi tyle zwrot co bardziej o nadpłatę pieniędzy by mieć więcej środków, niż to co otrzymuję od kupujących. Wpłacić tam np. 1000zł i sobie nimi dysponować w razie potrzeby. Jeżeli otrzymuję pieniądze od kupujacego i wypłacę je na konto to później zwrotu mogę udzielić dopiero jak zrobię przelew, a chciałym zwrot robić bezpośrednio z tych odłozych pieniędzy w serwisie.
To się nie da.
Nie doładujesz bo chcesz, a po co właściwie tak?
Jeżeli otrzymuję pieniądze od kupujacego i wypłacę je na konto to później zwrotu mogę udzielić dopiero jak zrobię przelew, a chciałym zwrot robić bezpośrednio z tych odłozych pieniędzy w serwisie, ponieważ jestem w firmie tylko osobą, która "opiekuje" się sprzedażą na Allegro, a wszystkie przelewy realizuje główna księgowa, które nie zawsze jest pod ręką. Chciałbym jednak tych zwrotów dokonywać klientom najszybciej jak to możliwe.
To po prostu zostaw na koncie po zapłacie , nie wypłacaj kasy. Ustaw jakość kwotę i ona będzie na koncie.Rezerwacja kwoty w Allegro Finanse – możesz zarezerwować określoną kwotą w Allegro Finanse na przyszłe zwroty. Dowiedz się więcej o rezerwacji kwoty.
Ale jeżeli nie wypłacę tych pieniędzy na konto to księgowość będzie mogła wystawić klientowi opłaconą fakturę VAT?
Na firmowym masz możliwość zarezerwowania środków na zwrot, ta kwota wtedy nie będzie wypłacana. Wypłacą dopiero środki ją przekroczą. Wejdź w zmień ustawienia wypłat i tam możesz to zrobić.