Dzień dobry! W dniu 14.01.2026 r. dokonałem zakupu oleju z dyni w kapsułkach w sklepie w sklepie SilesiaScent. Po opłaceniu zakupu zauważyłem, że w tym samym sklepie jest tańsza oferta tego samego produktu. Anulowałem zakup (była taka możliwość) i kupiłem tańszy produkt. Po zakupie czekałem na zwrot pieniędzy za anulowaną transakcję. Pisałem kilkukrotnie do sprzedającego - bez skutku. W końcu otworzyłem dyskusję w dniu 02.02.2026 r. W dniu dzisiejszym sprzedawca zwrócił mi kwotę za anulowany zakup (prawidłowo) ALE dokonał też DODATKOWEGO przelewu w kwocie równiej drugiemu zakupowi, który otrzymałem i nie będę zwracał. Być może sprzedawca potraktowała to jako rekompensatę albo popełnił błąd. Nie chcemy tych pieniędzy. Czy istnieje możliwość oddania tej kwoty sprzedawcy?
@molder88 skontaktuj się ze sprzedawcą. Niech poda Ci numer konta do wpłaty albo zrezygnuj z drugiego.
@molder88 w tej sytuacji zachęcam do kontaktu ze sprzedawcą, możesz to zrobić np przez centrum wiadomości lub bezpośrednio ze szczegółów zakupu > [zapytaj o zakup]. Jeżeli dyskusja jest jeszcze otwarta, możesz w niej poinformować sprzedawce o pomyłce i poprosić o podanie numeru rachunku.