anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot produktów z rabatami i kuponem

MAMY ROZWIĄZANIE!
AmeizStudio
#7 Wielbiciel

Dzień dobry,

Sprzedaje kartki okolicznościowe, pojedynczo jak i w zestawach kilku sztuk. 
Na ogół mam odpalone kupony: -5 zł przy zakupach za 70 zł oraz -50% na 5ty produkt.

I teraz nadarzyła mi się taka sytuacja gdzie klient zamówił 6 zestawów po 15,99 zł co dało kwotę bazową 95,94 zł a więc:
Skorzystał z rabatu na 5ty produkt oraz dostał zniżkę -5 zł

więc 5 z 6 produktów proporcjonalnie zmienił cenę na 15,16 zł oraz ten 6sty, pozostały został wyceniony na 7,15 

Dostałem teraz zwrot gdzie zostały zwrócone 4 z 6 zestawów a w zgłoszonych ofertach do zwrotu są tylko te nie objęte rabatem (4 oferty po 15,16 zł)

za całość kupujący zapłacił 82,94 zł z zwrot został ustawiony na 60,63 zł więc przy takim zwrocie za produkty oryginalnie warte 31,98 zł "cwaniak" zapłacił tylko 22,31 zł no i oczywiście dostawa smart.

Dzieję się to regularnie, już pominę klientów którzy dobierają byle co żeby było do smarta a potem odsyłają produkty totalnie niezabezpieczone przez co wyglądają jak psu z gardła wyjęte.

Jak mam rozwiązać taki problem? i jak wtedy ustawić kwotę, która faktycznie powinna być zwrócona.

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@AmeizStudio przy zwrocie przeliczasz tak jak by kupił w standardowej cenie 🙂 jest nawet w zwrotach komunikat że 🙂

• Kupujesz produkt w zestawie? – jeżeli zwrócisz część zestawu, stracisz prawo do zniżki. Kwota zwrotu zostanie pomniejszona o różnicę pomiędzy ceną produktu w zestawie, a ceną produktu bez zestawu

A jeśli chodzi o kupon to masz regulamin w swoich ofertach - 5 zł 

Niezależnie od tego czy Kupon zostanie wykorzystany przy zakupie dwóch czy większej liczby Towarów, których nabycie jest możliwe przy wykorzystaniu Kuponu, zmniejszenie wartości tych Towarów nastąpi proporcjonalnie. W przypadku, gdy dojdzie do odstąpienia od umowy sprzedaży lub jej rozwiązania w części, tj. np. jednego z takich Towarów, zwrot ceny nastąpi proporcjonalnie do ceny Towaru względem wszystkich Towarów, których cenę obniżono przy wykorzystaniu Kuponu.