Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Udostępniliśmy nowe funkcje w zakładce Mój asortyment. Teraz samodzielnie zdecydujecie, które kolumny chcecie widzieć i w jakiej kolejności. Możecie zarządzać kolumnami:
Kolumny oferta i akcja są zawsze widoczne – nie można ich ukryć.
Jak zarządzać widokiem kolumn
Aby cofnąć zmiany, ponownie kliknijcie ikonę zębatki, a następnie wybierzcie Przywróć ustawienia domyślne i zapiszcie je.
Co jeszcze zmieniliśmy
Dotychczas tabela z informacjami o ofertach miała domyślną szerokość. Teraz możecie rozszerzyć tabelę z informacjami o ofertach na pełną szerokość ekranu.
Aby rozszerzyć widok tabeli z informacjami, kliknijcie ikonę, która znajduje się nad listą ofert z prawej strony (obok ikony zębatki):
Zapamiętamy ustawienia widoku – za każdym razem zobaczycie ten sam układ, który został ustawiony.
@nat_not
jeszcze nie sprawdzałem ale czy te ustawienia zapisują się globalnie w allegro czy w ciasteczku w przeglądarce?
@mix-mce Zapisują się globalnie.
@nat_not nie można było tak zrobić od razu, pierw popsuliście że się nic nie mieściło a teraz naprawiacie, całe Allegro 😄
Bardzo dziękuję, że tym razem wzięto pod uwagę opinie sprzedających. Super, że się udało, chociaż 2 dni temu podobno nie było takiej możliwości. To naprawdę miła niespodzianka. Dopasowałam sobie wszystko tak, jak lubię i komfort pracy poprawił się niewyobrażalnie. Miłego dnia 🙂
Moje sugestie dotyczące zmian i ulepszeń w Mój asortyment:
1. Dodanie kolumny „Stan” (nowy, używany, uszkodzony itd.)
Obecnie informacja o stanie produktu jest widoczna tylko dla kupujących w wynikach wyszukiwania, natomiast nie ma jej dostępnej dla sprzedających w zakładce „Mój asortyment”.
Często, aby sprawdzić, w jakim stanie wystawiłem dany produkt, muszę otwierać aukcję.
Wprowadzenie tej kolumny znacząco ułatwiłoby zarządzanie ofertami.
2. Ulepszenie sortowania ofert
(2a) Obecnie sortowanie (np. według ceny, liczby sprzedanych sztuk, liczby ofert, alfabetycznie) jest możliwe jedynie po wybraniu odpowiedniego filtra w menu.
Proponuję umożliwić sortowanie bezpośrednio z widoku „Mój asortyment”, poprzez dodanie strzałek góra/dół nad każdą kolumną.
Pozwoli to szybko i wygodnie zmieniać kolejność wyświetlania ofert jednym kliknięciem.
(2b) Taką samą funkcjonalność warto dodać również do nowo wprowadzonych pól, takich jak „Wizyty” i „Lubią”.
3. Dodanie kolumny „Ostatnio sprzedany (dni temu)”
W tej kolumnie powinna się wyświetlać liczba dni, które minęły od ostatniej sprzedaży produktu z danej aukcji.
Taka informacja znacznie ułatwiłaby zarządzanie ofertami – przykładowo, jeśli dany produkt zwykle sprzedaje się kilka razy w tygodniu, a w kolumnie widzę, że ostatnia sprzedaż była 20 dni temu, to sygnał, że należy coś zmienić w ofercie.
Dobrze byłoby również, aby ta kolumna miała możliwość sortowania, zgodnie z rozwiązaniem opisanym w punkcie 2a.
@www-lapkom24-pl Dziękuję za Twój feedback. 🙂 Przekazałam go do zespołu, który zajmuje się tym obszarem.