Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
W mailu o temacie: Sprzedałeś przedmiot przez Kup Teraz
otrzymuję dane kupującego.
Skąd się bierze dziwny adres e-mail typu: 9rto7l+75c46bb10 @ allegromail.pl ?
odpowiedź jest bardzo prosta, bo allegro chce ograniczać kontakt na linii sprzedający - kupujący, żeby nie dopowadzać do zakupu poza aukcją, dodatkowo filtrować i sprawdzać treść wiadomości. Jest jeszcze kwestia smarta i wysyłek - import przesyłek allegro jest między innym na podstawie tego unikatowego adresu mail. A tak na marginesie ile ja mam problemów z tymi adresami mailowymi, wielokrotnie kupujący piszą mi wiadomości na ten dziwny adres, a one nie dochodzą i są zdziwieni, że sobie wymyśliłem taki mail, ja również często mam zwroty wiadomości za takich maili.
Allegro szyfruje jego prawdziwy adres e-mail abyś nie wysyłał propozycji zakupu poza allegro. Jeśli taka propozycja padnie, kupujący nie otrzyma Twojej wiadomości. To taka allegrowa cenzura.
Potrzebny do:
Firm przewozowych gdzie rozpoznają że to przesyłka allegro do rozliczenia
Żeby maile przechodziły przez allegro zapobiega to sprzedaży poza allegro
Do Centrum Wiadomości
Jest to maskowanie adresu email. Wprowadzone to zostało po zmianach europejskich z całym RODO itp.
Ma to na celu chronienie adresów mailowych klientów, jednak z drugiej strony chodzi o to, że każda napisana wiadomość jest widoczna również dla pracowników allegro i ich algorytmów, dlatego uważaj, co oferujesz w wiadomości 😄 Wielki brat patrzy.