anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

dziwny mail z allegro

MAMY ROZWIĄZANIE!
Tekturator
#1 Nowicjusz

Dostałem dziwny mail o treści:
"nasze automatyczne systemy znalazły i wysłały upomnienie do Twojej oferty, ponieważ naruszała regulamin Allegro i/lub przepisy prawa. (...) Chodzi o ofertę: Packard Fire Engine 1:43"
Nie da się odpisać na tego maila więc piszę tu. O co chodzi?? Oferta jest prawidłowa, wszystkie dane potwierdzam, są zgodne ze stanem faktycznym.

Prze formularz kontaktowy nie da się nic napisać, bo automat żąda numeru oferty, którego NIE MA przy moim ogłoszeniu. Szukam więc pomocy gdziekolwiek, odkąd zaczęły tym zaczęły rządzić automaty, nie da się nic załatwić - wyeliminowano człowieka.

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13
Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Tekturator na dole listy przedmiotów powinna być możliwość zaznaczenia Brak na liście

oznacz moderatorów
Tekturator
#1 Nowicjusz

To raczej wniosek do twórców strony allegro. Tam nie ma takiej możliwości. Uważam, że żądanie podania numeru oferty którego nie ma przy wystawionym ogłoszeniu to błąd systemu.

oznacz moderatorów
N_Nitka28
Moderatorka Allegro Gadane

@Tekturator Możesz podać numer oferty, bo oferta jest aktywna. To jest numer oferty: 1f1a1e9e-a2b6-4b38-a317-43440b0260c9

https://allegrolokalnie.pl/oferta/packard-fire-engine-143?rep=1074514488

System jednak nie wymaga, abyś wpisał jej numer. Możesz to pominąć i od razu kliknąć "wybierz sposób kontaktu". 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Tekturator
#1 Nowicjusz

Niestety to tak nie działa. Nie da się pominąć, strona żąda podania numeru oferty. Dopiero trzykrotne uporczywe klikanie na "wybierz sposób kontaktu" spowodowało przejście do formularza wysyłki wiadomości. Mogłem poprzestać na pierwszym razie nic nie uzyskując.

Nie wiem, gdzie znaleźć numer oferty - jakaś podpowiedź? Gdy wchodzę w swoje ogłoszenie, nie ma tej informacji.

oznacz moderatorów
N_Nitka28

@Tekturator Numer oferty znajdziesz na samym dole, na stronie oferty. 

Screenshot (3).png

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Tekturator
#1 Nowicjusz

Nie widzę tego - u mnie się nie wyświetla. Nie ma przycisku "zgłoś naruszenie zasad", pod którym powinien być ten numer. Mogę załączyć zrzut ekranu. Być może widać to gdy się wchodzi jako potencjalny kupujący, u mnie jako wystawiającego nie ma tego.

oznacz moderatorów
w_kiwi

@Tekturator Możesz wybrać jakikolwiek temat w formularzu kontaktowym. W razie potrzeby doradca przekieruje Cię do odpowiedniego zespołu. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐
oznacz moderatorów
Tekturator
#1 Nowicjusz

U mnie ta część strony wygląda tak. Nie ma tam tego przycisku.

Tekturator_0-1761750072269.png

oznacz moderatorów
w_kiwi

@Tekturator Twój zrzut ekranu jest ze strony głównej, a nie z konkretnej oferty, dlatego nie masz tam numeru.

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów
N_Nitka28

@Tekturator Wszystkie informacje znajdziesz w mailu. Sprawdź parametr stan w ofercie. Widzę, że nie pokrywa się On z tym co jest napisane w ofercie. Zgodnie z regulaminem Allegro: 

"Nowy- oznacza Towar całkowicie nowy, kompletny, nieużywany bez jakichkolwiek wad lub defektów (np. rys, wgnieceń, minimalnych uszkodzeń). Towar znajduje się w opakowaniu (tam, gdzie ma to zastosowanie), które jest oryginalne, nieotwarte i nieuszkodzone wraz z nienaruszonymi zabezpieczeniami lub identyfikatorami producenta (takimi jak plomby na pudełkach czy metki na ubraniach)."

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Tekturator
#1 Nowicjusz

Przedmiot jest NOWY, kompletny, nieużywany bez jakichkolwiek wad lub defektów (np. rys, wgnieceń, minimalnych uszkodzeń). Towar znajduje się w opakowaniu. Wyjąłem tylko do zdjęć i zapakowałem ponownie, co nie czyni go używanym. Wciąż jest NOWY zgodnie z opisem j.w.

oznacz moderatorów
Tekturator
#1 Nowicjusz

Dodam jeszcze, że na opakowaniu nie było żadnych zabezpieczeń, plomb itp. Po ponownym zapakowaniu wygląda dokładnie tak samo, jak przed wyjęciem na te kilka minut.

oznacz moderatorów