Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
proszę o pomoc - zakupiliśmy przez GS1 kody GTIN/EAN i chcemy je wgrać do naszych ofert w jaki sposób możemy to zrobić masowo?
Do ofert to chyba będzie najlepsza opcja 😉
https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/wystaw-z-pliku?tab=edit-offers
Niestety, dodanie EAN do produktów może być udręką. Wg mnie, trzeba będzie do każdego produktu prosić Allegro o dodanie EAN.
Nie da się masowo edytować ofert i wgrać csv z nr EAN?
@materialytkaniny jeszcze dodam, że w przypadku edycji katalogu produktów jest chyba limit zgłoszenia zmian (300/dzień).
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
Czy muszę to robić ręcznie do każdej oferty? mamy kilka tysięcy ofert...
Chcemy dodać nr EAN z pliku csv do istniejących ofert.
No to róbcie. W pierwszym poście pokazałem link, można pobrać istniejące oferty, dodać EAN i załadować z powrotem.
Pobraliśmy oferty, ale tam mamy dodać nową kolumnę z nr EAN i załadować ponownie?
Nie znam Waszych kategorii. Dodanie samemu kolumny na bank nie zadziała. Nie ma tam wolnych komórek na EAN? To jest u Was parametr obowiązkowy czy nie? Dobra, sprawdziłem, nie jest obowiązkowy. Naprawdę nie ma kolumny EAN (GTIN)?
Sprawdziłem jeszcze raz, tak jest kolumna czyli po prostu uzupełnić ją nr EAN i wgrać ponownie tak?
No widzisz jakie easy 😉
Niestety nie udaje się wgrać tego pliku, cały czas są błędy...
Ale tam powinien być komunikat błędu. Napisz proszę, może coś wymyślę.
Próbowałem kilka razy za każdym razem jest inny błąd. Raz, że nie ma zaznaczonej akcji, później że oferty są nieaktywne - za każdym razem jest co innego.
OK.
że nie ma zaznaczonej akcji
w pliku CSV trzeba ustawić akcję. Kolumna akcja (kolumna G) i "edytuj wszystko" lub "edytuj bez szt." Spróbujmy od tego.