Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy jest mogę sprzedawać wieczną różę, która jest jednocześnie lampką led, bez firmy?
Jedni mi piszą, że mogę, ale nie może zawierać baterii, a drudzy, że nie mogę bo to elektronika.
Jestem początkującym sprzedawcą, ale piszę tutaj, bo może ktoś już to wie z pewnością.
Będę wdzięczna za odpowiedź.
to jakiś rodzaj lampki. Sprawdź sobie przepisy dot wprowadzania do obrotu baterii jeśli chcesz dołączać albo sprzedawaj gołe.
W ogóle poczytaj nt przepisów konsumenkich, podatkowych, bo to, o co pytasz to pikuś
Dziękuję za odpowiedź 🙂 Wiem, że bardzo dużo przede mną.
@turkusowo10 Zawsze możesz dodać w opisie aukcji > baterie gratis
Zasadnicze pytanie. Sprzedajesz prywatnie, jako firma, czy w ramach działalności nierejestrowanej?
Bez firmy, w ramach działalności nierejestrowanej, na napisane jest prywatny sprzedawca.
To sprzedawaj tylko pamiętaj o ograniczeniach związanych z DAC7, A ci co Ci powiedzieli ze nie możesz to jaki podawali powód?
Sprzedawać możesz. Problemem może być kwalifikacja tego, bo o ile samą wieczną róże zaliczamy do kwiatów (stawka VAT 8%, zwolnienie z VAT do 200000 zł i z kasy fiskalnej do 20000 zl), to już lampka led to artykuł elektryczny (VAT 23%, zwolnienie jak wyżej).
Artykuł elektroniczny to nie jest to samo co elektryczny.