Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupujący powiedział przez allegro ze kupil ode mnie przedmiot i kazal swoje dane podać. Wlamal sie na moje konto banku. Co teraz?
teraz ........masz problem . Policja , zmieniaj hasło do konta , blokuj karty .
@sabina471 Sprzedaż na Allegro nie jest bezpieczna. Allegro nie gwarantuje bezpiecznej sprzedaży, choć gwarantuje bezpieczne zakupy.
@sabina471 Czy dysponujesz jakimiś wiadomościami od tego Kupującego?
@xyz96 To bardzo śmiała, choć nieprawdziwa teza, ale czy możesz wyjaśnić nam, dlaczego według Ciebie, sprzedaż na Allegro nie jest bezpieczna?
@_HolaOla_ Według mnie sprzedaż na Allegro nie jest bezpieczna, ponieważ nie istnieje Program Ochrony Sprzedających. To jest śmiała i prawdziwa teza. Tutaj można pisać śmiało. Sprzedający na Lokalnie, są atakowani od pewnego czasu komunikatami, w wyniku czego wysyłają towar bez wpłaty lub atakujący kradnie im pieniądze z konta bankowego. Gdy tak się stanie, Allegro odsyła pokrzywdzonego wszędzie, ale nie do POS, czyli nie do do Programu Ochrony Sprzedających, bo taki program nie istnieje. Istnieje tylko POK.
Powyższe dotyczy Lokalne, bo najprawdopodobniej autorowi wątku chodzi o Lokalnie. Na zwykłym Allegro jest podobnie.
Zmieniasz hasło do banku, na email powiązany z kontem i wszędzie tam gdzie używałaś takiego samego hasła, zastrzegasz karty płatnicze powiązane z kontem i dzwonisz do banku, że ktoś Ci się włamał.
Jeżeli nastąpiła również kradzież pieniędzy zgłaszasz sprawę na policje, w przypadku samego włamania też możesz sprawę zgłosić na policję.
Oszuści są wszędzie, żaden system nie jest w stanie zabezpieczyć ludzi przed takimi sytuacjami. Allegro nie jest tutaj winne, jedyne co mogą zrobić to edukować sprzedawców oraz kupujących. Tylko nasz zdrowy rozsądek, wyobraźnia i ograniczone zaufanie pozwoli ograniczyć takie sytuacje.
Na Allegro jest POK. Nie ma POS. Zakupy na Allegro w związku z tym są teoretycznie bezpieczne, a sprzedaż nie jest.