Witam
czy za roznice ktora ja doplacam do przesylki smart w zamowieniach klienta . Na ta kwote jest wystawiana faktura ? Czy faktura jest tylko na prowizje podstawowa bez transportu
@Perfumixxxx na fakturze którą otrzymujesz od allegro ujete są wrzystkie koszty: prowizje, promowanie, koszty wysyłek allegro i koszty dopłat do smarta
I na fakturze jest ta kwota która przy danym zamówieniu pojawia sie jako obliczony koszt tak ?
@Perfumixxxx Te koszty są ujęte na fakturze, ale nie jako osobna pozycja. Składają się na kwotę, którą widzisz na fakturze jako "Zapewnienie funkcjonalności i usług dostępnych na
platformie handlowej Allegro".
Tak wiem ze nie jest osobno ale chodzi mi czy kwota ktora jest liczona to ta ktora jest opisana jako obliczony koszt prxy nadawaniu paczki
@Perfumixxxx Prześlij, proszę, zrzut ekranu z przykładem takiego ujęcia kosztów.
@Perfumixxxx W polu "obliczony koszt" widzisz przewidywane koszty przesyłki obliczone na podstawie wymiarów i wagi, z uwzględnieniem cennika danej metody oraz warunków Allegro Smart!
Jest to prognoza, którą obliczamy na podstawie informacji od Ciebie i cennika wybranej metody dostawy. Jeśli ostateczna waga (rzeczywista lub gabarytowa) albo wymiary przesyłki będą inne, opłaty za dostawę mogą się zmienić. Ostateczną kwotę widzisz później w zakładce Rozliczenia z Allegro.