Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
1)Ruszyłem z firmą. Nadaje swoje pierwsze paczki przez allegro inpost. W menadzerze paczek poprzez opcje doładuj chce doładować konto pieniędzmi by nadawać przesyłki ludzi bez smarta za te 8,99 . W jaki sposób otrzymam fakturę vat za usługi inpost?. Nie widzę żadnej opcji typu że chce fakturę?.
2) Druga sprawa gdzie znajdę fakturę vat za prowizję ściągniętą przez Allegro?
Cześć,
1) żeby dostawać fv od InPost za doładowania (fv prepaid) musisz wejść na stronie InPost w Manager przesyłek i kliknąć w Moje konto i tam wypełnić wszystkie dane do fv. I tyle. Fv za doładowania będziesz dostawał e-mailem do 10 dnia miesiąca.
2) Jeżeli masz konto fakturowe na allegro to po zalogowaniu w allegro wchodzisz w Moje konto i tam masz po prawej stronie Rachunki a niżej Faktury i tam wchodzisz i wpisujesz dane i zaznaczasz czy chcesz fv papierową czy e-fakturę na maila. E-fv przychodzi mi zawsze do 3-5 dnia miesiąca. Oczywiście fv są dostępne tylko dla konta firma, a zakładce w Moje konto->Rachunki->Rozliczenia z allegro możesz sprawdzać wysokość pobranej prowizji i inne opłaty.
Czy fakturę VAT za usługi InPost daję w koszty działalności?
@CHECINIAKI to zależy od formy jaką się rozliczasz, ale tak są to koszty uzyskania przychodu 🙂