anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Gdzie zaznaczyć i jak wysłać paczkę?

GM691
#8 Zapaleniec#

Witam, 

długo nic nie sprzedawałam na allegro i wiele się pozmieniało. Będę wdzięczna za odpowiedz tzn. chciałam wprowadzić produkt do sprzedaży ale jako opcje dostawy pojawia mi się tylko możliwość "odbiór osobisty" Czemu? I czy mogę gdzieś wybrać opcję smart przy sprzedaży, aby kupujący nie płaciła za przesyłkę powyżej 40,00pln? Czy wprowadzając produkt do sprzedaży można skorzystać z allegro inpost i ich stawek? Jak to zrobić/

Dziękuję 🙂

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15

LEW433
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

GM691
#8 Zapaleniec#
mam zwykłe konto
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

I zależy gdzie wystawiasz na zwykłym czy na Allegro Lokalne.

oznacz moderatorów

GM691
#8 Zapaleniec#

Chciałam wystawić na zwykłym allegro (tak jak kiedyż). Mam zwykłe konto i mam wykupioną opcję SMART jako użytkownik ale nie wiem czy mam możliwość skorzystania z oferty "wysyłaj za darmo SMART" jako zwykły sprzedający. Nadmienię, iż jest to moja pierwsza sprzedaż po wielu latach.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Tu wykupienie nic nie znaczy, musisz spełnić warunki:

Warunki dotyczące ofert (konta zwykłe)

• utwórz warunki zwrotu przedmiotu i dodaj je w ofertach
  • udostępnij w ofertach co najmniej dwie z metod dostawy Allegro Smart! - z 2 różnych grup (w tym minimum jedną, za którą kupujący płacą z góry) albo udostępniaj numery przesyłek dla co najmniej 50% wszystkich zamówień oraz co najmniej jedną metodę dostawy Allegro Smart!, za którą kupujący płacą z góry. Pamiętaj jednak, że numer przesyłki powinien być wprowadzony w deklarowanym w ofercie czasie wysyłki
  • w zakładce Ustawienia dostawy ustaw prawidłowe wartości dla metod dostawy, z których korzystasz
oznacz moderatorów

GM691
#8 Zapaleniec#

Dziekuję 🙂 postaram się iść wg powyższych wskazówek

oznacz moderatorów

GM691
#8 Zapaleniec#

Przeparszam ale mam jeszcze jedno pytanie; W jednej z zakładek jest informacja "

• zdobądź co najmniej 5 unikalnych pozytywnych ocen transakcji (łapek w górę) w ciągu ostatnich 12 miesięcy"

Czy to dotyczy nowych sprzedawców czy może również mnie jako osoby która przez ostatnie lata niczego nie sprzedawała? 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@GM691 to dotyczy wszystkich sprzedawców, więc również Ciebie nawet jeśli w przeszłości sprzedawałaś na Allegro 🙂 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@GM691 i później aby nadać przesyłkę z metodą Allegro Paczkomaty InPost i korzystać z oferty Allegro należy połączyć konto Allegro i Managera InPost, tutaj więcej informacji w tej sprawie. 
Natomiast być może w Twoim przypadku wygodniej będzie skorzystać z Allegro Lokalnie? Wówczas możesz wygenerować etykietę (dla metody Allegro Paczkomaty InPost) bezpośrednio na Allegro Lokalnie. 
Tutaj znajdziesz podstawowe informacje na temat sprzedazy na Allegro Lokalnie, a tutaj informacje na temat metody dostawy Smart! na Lokalnie. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

GM691
#8 Zapaleniec#

dziękuję 🙂

oznacz moderatorów

GM691
#8 Zapaleniec#

Witam ponownie 🙂

udało mi się wprowadzić aukcję na Allegro lokalnie i automatycznie oznaczono mnie SMART 🙂 A teraz mam pytanie - w sytuacji, gdy ktoś dokona zakupu gdzie i jak zostanę poinformowana, gdzie mam wysłać paczkę i skąd mogę pobrać etykietę ? Nigdy jeszcze tego nie robiłam 😞 Z góry dziękuję i pozdrawiam, Marlena

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@GM691 Etykietę z poziomu Allegro Lokalnie można wygenerować tylko w przypadku metody "Allegro Paczkomaty InPost" (załączam instrukcję). Jeśli udostępnisz inną metodę i klient ją wybierze, to możesz nadać zamówienie poza Allegro (np. na poczcie czy przy pomocy brokera kurierskiego).

Wszystkie informacje o sprzedaży sprawdzisz w zakładce Zamówienia od kupujących. Kiedy kupujący zapłaci za przedmiot dostaniesz też powiadomienie mejlowe. 

oznacz moderatorów

GM691
#8 Zapaleniec#

I jeszcze jedno pytanie - czemu moja aukcja nie jest widoczna na stronach zwykłego allegro?

pozdrawiam

Marlena 

oznacz moderatorów

keichi
#13 Ambasador#

Znalazłem bez problemu na zwykłym Allegro.

Oto dowód:

Allegro1.jpg

oznacz moderatorów

GM691
#8 Zapaleniec#

Najwidoczniej źle sprawdziłam. Bardzo dziękuję 

oznacz moderatorów