Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
długo nic nie sprzedawałam na allegro i wiele się pozmieniało. Będę wdzięczna za odpowiedz tzn. chciałam wprowadzić produkt do sprzedaży ale jako opcje dostawy pojawia mi się tylko możliwość "odbiór osobisty" Czemu? I czy mogę gdzieś wybrać opcję smart przy sprzedaży, aby kupujący nie płaciła za przesyłkę powyżej 40,00pln? Czy wprowadzając produkt do sprzedaży można skorzystać z allegro inpost i ich stawek? Jak to zrobić/
Dziękuję 🙂
Jakie masz konto? zwykle czy firmowe: https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/informacje-dla-sprzedajacych
I zależy gdzie wystawiasz na zwykłym czy na Allegro Lokalne.
Chciałam wystawić na zwykłym allegro (tak jak kiedyż). Mam zwykłe konto i mam wykupioną opcję SMART jako użytkownik ale nie wiem czy mam możliwość skorzystania z oferty "wysyłaj za darmo SMART" jako zwykły sprzedający. Nadmienię, iż jest to moja pierwsza sprzedaż po wielu latach.
Tu wykupienie nic nie znaczy, musisz spełnić warunki:
Dziekuję 🙂 postaram się iść wg powyższych wskazówek
Przeparszam ale mam jeszcze jedno pytanie; W jednej z zakładek jest informacja "
Czy to dotyczy nowych sprzedawców czy może również mnie jako osoby która przez ostatnie lata niczego nie sprzedawała?
@GM691 to dotyczy wszystkich sprzedawców, więc również Ciebie nawet jeśli w przeszłości sprzedawałaś na Allegro 🙂
@GM691 i później aby nadać przesyłkę z metodą Allegro Paczkomaty InPost i korzystać z oferty Allegro należy połączyć konto Allegro i Managera InPost, tutaj więcej informacji w tej sprawie.
Natomiast być może w Twoim przypadku wygodniej będzie skorzystać z Allegro Lokalnie? Wówczas możesz wygenerować etykietę (dla metody Allegro Paczkomaty InPost) bezpośrednio na Allegro Lokalnie.
Tutaj znajdziesz podstawowe informacje na temat sprzedazy na Allegro Lokalnie, a tutaj informacje na temat metody dostawy Smart! na Lokalnie.
dziękuję 🙂
Witam ponownie 🙂
udało mi się wprowadzić aukcję na Allegro lokalnie i automatycznie oznaczono mnie SMART 🙂 A teraz mam pytanie - w sytuacji, gdy ktoś dokona zakupu gdzie i jak zostanę poinformowana, gdzie mam wysłać paczkę i skąd mogę pobrać etykietę ? Nigdy jeszcze tego nie robiłam 😞 Z góry dziękuję i pozdrawiam, Marlena
@GM691 Etykietę z poziomu Allegro Lokalnie można wygenerować tylko w przypadku metody "Allegro Paczkomaty InPost" (załączam instrukcję). Jeśli udostępnisz inną metodę i klient ją wybierze, to możesz nadać zamówienie poza Allegro (np. na poczcie czy przy pomocy brokera kurierskiego).
Wszystkie informacje o sprzedaży sprawdzisz w zakładce Zamówienia od kupujących. Kiedy kupujący zapłaci za przedmiot dostaniesz też powiadomienie mejlowe.
I jeszcze jedno pytanie - czemu moja aukcja nie jest widoczna na stronach zwykłego allegro?
pozdrawiam
Marlena
Znalazłem bez problemu na zwykłym Allegro.
Oto dowód:
Najwidoczniej źle sprawdziłam. Bardzo dziękuję