anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Gdzie zgłosić problem z kupującym

bartoszpio01
#7 Wielbiciel#

Kupujący otrzymał ode mnie kod, powiedział że mu nie działa, bo trzeba dodać kartę płatniczą. Wystawił mi negatywa, dogadałem się z nim że jeżeli zwrócę pieniądze to usunie negatywa. Zwróciłem pieniądze, negatyw nie został usunięty a kupujący wykorzystał wysłany kod po otrzymaniu zwrotu. Co robić, gdzie się kontaktować z allegro?

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

LEW433
#21 Demiurg#

@bartoszpio01 Ocenę będzie ci trudno usunąć, możesz poprosić kupującego o jej usunięcie, możesz także spróbować tu: https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=1aab3926-a59f-4f0a-b91a-ab3d4e469201 A towar to kradzież więc zapewne na Policję.

oznacz moderatorów

bartoszpio01
#7 Wielbiciel#

Dzięki!

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@bartoszpio01 Pisać do Allegro możesz, ale negatyw nie zostanie usunięty - nie narusza regulaminu.

oznacz moderatorów

bartoszpio01
#7 Wielbiciel#

Jak to nie narusza? Pan napisał mi w negatywie, że kod  nie nadaje się do użytku, dogadałem się z nim o usunięcie jak zwrócę zapłaconą kwotę. Zwróciłem pieniądze, a Pan oszust wykorzystał kod, który u mnie "zakupił" i jeszcze nie usunął negatywa.

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

Allegro nie sprawdzi czy kod działa, czy nie działa. Kupujący po zwrocie wpłaty nie ma obowiązku usuwać komentarza, a Allegro nie ma podstaw do usunięcia. Sprawdź w regulaminie zasady wystawiania ocen.

Tu na forum nie można nikogo nazywać oszustami.

oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg#

W przypadku zaistnienia i udowodnienia przestępstwa to allegro mogło by się ukłonić w stronę sprzedawcy i usunąć taki negatyw .Nie może tak być by każdy klient był nietykalny takim oprócz wyroków trzeba dożywotnio blokować konta.

oznacz moderatorów

Client:79179573
#16 Inspirator#

@LEW433 napisał: "A towar to kradzież więc zapewne na Policję."

Już widzę, jak OP leci na Policję, żeby zgłosić kradzież 14-dniowej, bezpłatnej subskrypcji PS+.

Ty też masz dość CZARNEJ LISTY KUPUJĄCYCH? Poprzyj pomysł!

oznacz moderatorów

bartoszpio01
#7 Wielbiciel#

Proszę Pana, jeżeli uważa Pan że subskrypcja jest darmowa proszę nagrać film jak ją Pan otrzymuje i mi wysłać. Gdyby była darmowa, to bym jej nie sprzedawał 🙂

oznacz moderatorów

#16 Inspirator#

@bartoszpio01 

Proszę Pana, po 4 stycznia już nie będzie Pan jej sprzedawał. Kont Spotify zresztą też. 😁

oznacz moderatorów

bartoszpio01
#7 Wielbiciel#

Coś sobie znajdę, niech się Pan o to nie martwi 🙂

oznacz moderatorów

#16 Inspirator#

Nie wątpię. 😉

oznacz moderatorów