Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Od dwóch dni poczta gmail oznacza mi wszystkie maile od Allegro jako spam. Czy ktoś ma też taką sytuację? Allegro twierdzi, że u nich ok, na odpowiedź od Gmaila czekam. Dodam, że ustawienia wszystkie sprawdzone, Allegro nie jest oznaczone jako nadawca spamu.
@abcmotoruczesci Również korzystam z g-maila (w wersji płatnej) i nie zauważyłem takiego problemu. Może spróbuj dodać domenę allegro do białej listy?
Podpowiesz jak to zrobic?
To widziałem, ale trzeba tworzyć konsolę administracyjną. Jak trzeba bedzie to to zrobie, ale poczekam jeszcze na odpowiedz od gmaila. Dzieki za pomoc.
Tutaj jest pokazane jak to zrobić bez konsoli, ale nie sprawdzałem bo nie musiałem dodawać Allegro do białej listy, gdyż nie wchodzą mi jego e-maile do spamu.
https://downtimemonkey.com/blog/how-to-whitelist-an-email-address-in-gmail.php
Dzieki, czekam teraz na maila jakiegos, zobaczymy czy działa 🙂
Niestety nie działa
@abcmotoruczesci A nie aktualizowałeś ostatnio czegoś, albo zainstalowałeś.
Nic nie było ruszane, problem pojawił się nagle
dodałeś całą domenę?, czy tylko adres.
dla powiadomień o zamówieniach
dla kontaktu z klientem
allegromail.pl
Próbowałem tak i tak, niestety nic z tego.
Office 365 też zaczął zrzucać losowe maile do spamu, problem występuje od 30.12.2020 od około godziny 10:00. Również żadne białe listy nic nie pomagają.
Mam odpowiedź. Nie pomaga żadna biała lista. Gmail był na komputerze i na telefonie obsługiwany. Oznaczając allegro jako NIE SPAM na komputerze, telefon oznaczał Allegro jako SPAM. Nie było to nigdzie widoczne. Wystarczy oznaczyc jako nie spam w telefonie (aplikacja) i na komputerze. Mam nadzieje, że w miarę jasno.
@abcmotoruczesci cieszę się, że udało się rozwiązać problem. Dziękuję, że podzieliłeś się rozwiązaniem z innymi! 🙂