anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Informacja handlowa w komentarzu

PanOdSwieczek
#8 Zapaleniec#

Dzień dobry ! 

Kupujący dodał negatywny komentarz z informacją o dostawcy produktów, ponadto nazwał nas nieuczciwymi. 

czy taki komentarz kwalifikuje się do usunięcia ? 

Z mojego punktu widzenia 

• Jest to informacja handlowa 
  • nazwanie transakcji nieuczciwą, potoczne słowo to hochsztaplerski, jest to obraźliwe. 
  • w komentarzu pada nazwa innego serwisu marketplace, że lepiej kupić od prawdziwego sprzedawcy  (reklama? Nawet jeśli tam się towarujemy, to jest to tajemnicą przedsiębiorcy )

Kupujący znalazł identyczny produkt na innym marketplace w niższej cenie, to jest powodem komentarza 🙂 

oznacz moderatorów
42 ODPOWIEDZI 42

PanOdSwieczek
#8 Zapaleniec#

Prawie cały wątek jest o tym, że nie jest to reklamą, potwierdzają to również konsultanci z czatu. To w końcu jest to reklamą, czy nią nie jest? Jeśli nie jest, to nie istnieją przesłanki aby sprzedający nie mieli możliwości używać takich sformułowań w ofertach. 

oznacz moderatorów

julienail
Moderatorka
Moderatorka

@PanOdSwieczek Dziękuję za Twoją opinię - to forum służy również temu, aby dzielić się swoimi opiniami i sugestiami. Złożyłeś odwołanie i otrzymasz odpowiedź w wiadomości e-mail. Zapytałeś, czy taka informacja może być zawarta w ofercie - odpowiedź to: nie, nie może. Komentarz a opis oferty to dwie różne sprawy.

Julia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@julienail 

Nie, nie możesz w treści ofert na Allegro polecać zakupów gdzieś indziej.

Nic z tego już w tym wątku nie rozumiem, podałem przepisy a ty dale swoje

polecam wklejać parafrazy cytatu z innego wątku przy każdym kontaKCIE z allegro:

"ako klienta interesuje mnie cena a nie interes wielkich korporacji . Zadałem sobie ten trud i poszukałem na allli . No właśnie kupie tam dwa takie loga (albo i trzy) z wysyłką gratis."

może ktoś w allegro wreszcie zrozumie co to jest informacja handlowa

oznacz moderatorów