anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Informacja handlowa w komentarzu

PanOdSwieczek
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry ! 

Kupujący dodał negatywny komentarz z informacją o dostawcy produktów, ponadto nazwał nas nieuczciwymi. 

czy taki komentarz kwalifikuje się do usunięcia ? 

Z mojego punktu widzenia 

• Jest to informacja handlowa 
  • nazwanie transakcji nieuczciwą, potoczne słowo to hochsztaplerski, jest to obraźliwe. 
  • w komentarzu pada nazwa innego serwisu marketplace, że lepiej kupić od prawdziwego sprzedawcy  (reklama? Nawet jeśli tam się towarujemy, to jest to tajemnicą przedsiębiorcy )

Kupujący znalazł identyczny produkt na innym marketplace w niższej cenie, to jest powodem komentarza 🙂 

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@PanOdSwieczek w sprawie prośby o usunięcie komentarza, możesz skontaktować się z nami przez ten formularz. Komentarz możemy usunąć w określonych przypadkach, o których więcej przeczytasz w tym artykule

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

PanOdSwieczek
#7 Wielbiciel#

Oczywiście, to wiem. Zapoznałem się z informacjami zawartymi w regulaminie oraz z możliwością zgłoszenia takiej prośby. 

Pytanie brzmi czy takie informacje są dozwolone. 

to, że produkt X znajduje się na platformie Y jest informacją handlową, czy nią nie jest ? 

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@PanOdSwieczek Czy możesz wskazać numer zamówienia, którego dotyczy komentarz? 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

PanOdSwieczek
#7 Wielbiciel#

Jest to zamówienie o numerze 89afa680-bc6a-11ef-aa7f-dfba6ff0e602

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

ja kiedyś zgłaszałam komentarz, że produkt marki A jest lepszy od tego zakupionego B. Zgłoszone, echo nie odpowiedziało. 

oznacz moderatorów

Client:130480685
#8 Zapaleniec#

Nieuczciwe słowo obraźliwe, czy masz coś innego na myśli. Pewnie zależy od kontekstu.

oznacz moderatorów

PanOdSwieczek
#7 Wielbiciel#

„Bardzo nieuczciwe zachowanie” - cytując, kupujący twierdzi że zamawiamy paczki z serwisu x, następnie przeklejamy etykiety i wysyłamy dalej, co w 100% mija się z prawdą

oznacz moderatorów

budowlaniec2019
#10 Popularyzator#

Tutaj wszystko można napisać jeżeli jesteś kupującym, a zostanie to zaklasyfikowane jako "subiektywny komentarz" Ja kiedyś dostałem taki "Sprzedawca to kanciarz, co prawda nie liczyłem towaru, ale na pewno brakowało" Według serwisu kanciarz nie jest synonimem słowa oszust a reszta to subiektywna ocena.

oznacz moderatorów

PanOdSwieczek
#7 Wielbiciel#

Kiedyś otrzymaliśmy podobny komentarz, za podanie samej nazwy serwisu **piiip** został usunięty po zgłoszeniu 

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@PanOdSwieczek konsultuję kwestię wystawionego komentarza i wrócę z informacją. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

PanOdSwieczek
#7 Wielbiciel#

Super, oczekuje na informacje. 

oznacz moderatorów