anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

INPOST Dopłata za weryfikację przesyłki przy zmianie gabarytu

ROE_AUTO
#10 Popularyzator#

Wczoraj dostaliśmy powiadomienie z Inpostu, że paczka nie zmieściła się do skrytki z gabarytem C. Taka sytuacja zdarzyła nam się pierwszy raz i jest niemożliwa.

Od kilku lat wysyłamy wszystkie paczki w taki sam sposób i zdarzało nam się, dostać dopłatę za weryfikację gabarytu jednak w tym miesiącu ta ilość jest trzy razy większa. Co ciekawe są to produkty o długości 50cm i wysyłane w foliopakach. Grubość paczki nie przekracza 5cm.

Czy u Was też aż tak bardzo wzrosły dopłaty do gabarytów?

Co robić w takim przypadku? Pisać odwołania do każdej z paczek?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

LEW433
#21 Demiurg#

Nie masz innej opcji jak tylko pisać reklamację.

oznacz moderatorów

InPost
Ekspert InPost

Dzień dobry @ROE_AUTO,

opłata za zmianę gabarytu może dotyczyć błędnego wyboru gabarytu paczki, większego lub mniejszego w stosunku do rzeczywistego rozmiaru przesyłki. Jeśli uważasz, że w przypadku nadanych przez Ciebie przesyłek kwota ta została niezasadnie naliczona, proszę Cię o złożenie oficjalnej reklamacji.

W celu złożenia reklamacji, proszę o wypełnienie formularza reklamacyjnego udostępnionego na stronie internetowej: https://inpost.pl/kontakt/zloz-reklamacje

Ponadto, szczegółowe informacje na temat możliwych opłat dodatkowych związanych z realizowanymi usługami możesz sprawdzić na: https://inpost.pl/cenniki

oznacz moderatorów

smykowo24_pl
#9 Pomysłodawca#

A w sytuacji gdzie notorycznie są mi nienależnie doliczane opłaty? Czy naprawdę mamy zajmować się ciągłym wysyłaniem do Państwa reklamacji i kontrolowaniem czy aby nie naliczyliście opłaty? Mam rozstrzygnięcie już trzech na moją korzyść - choć do tej pory nie otrzymałam zwrotu. Dzisiaj widzę nową dopłatę za gabaryt - a mam etykietę z tej paczki w plikach pobranych i jest prawidłowa B. 

Numer nadania 641806389421010126129257

@InPost 

oznacz moderatorów

smykowo24_pl
#9 Pomysłodawca#

@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_  @InPost 

tylko proszę mi nie odpowiadać, że mam znowu składać reklamację !!!!   

oznacz moderatorów