anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak aktywować konto do wypłat?

JakCiu19
#7 Wielbiciel#

Witam

Sprzedałem przedmiot na Allegro Lokalnie, dokonałem opłaty serwisowej i nie mogę dokonać wypłaty moich pieniędzy ponieważ nie mam aktywowanego konta do wypłat, którego nawet nie jestem w stanie aktywować. Strona z płatnościami online nie obsługuje mojego banku, a zwykłego przelewu na 1,01 zł też nie mogę wykonać bo mój bank obsługuje przelewy minimum 5 zł.

Jak mogę odebrać SWOJE pieniądze???

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

LEW433
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@JakCiu19 a to konto zagraniczne?

oznacz moderatorów

ayo80
Moderatorka
Moderatorka

@JakCiu19 aktywacja PayU jest konieczna, jeśli chcesz wypłacić pieniądze ze sprzedaży nawet, jeśli ona odbyła się na Allegro Lokalnie. Podczas aktywacji konta musisz pamiętać, aby dane z konta Allegro były tożsame z danymi na koncie w Allegro Finanse i danymi bankowymi. Daj znać, w jakim banku masz konto.

Paula
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

JakCiu19
#7 Wielbiciel#

Konto jest w PLN, a bank to Revolut

oznacz moderatorów

ayo80
Moderatorka
Moderatorka

@JakCiu19 aktywacja wypłat za pomocą rachunku Revolut jest możliwa na Allegro. Podsyłam instrukcję, jak tego dokonać.

Paula
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

JakCiu19
#7 Wielbiciel#

Czy zrobienie przelewu w Euro z rachunku zagranicznego nie będzie przypadkiem skutkowało późniejszym wypłaceniem środków na konto Euro? Chce uniknąć późniejszych wymian walut.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Wypłaty są możliwe na konto Revolut, jednak tylko na zagraniczny numer konta w ramach tej usługi. Jeśli chcesz otrzymywać wypłaty na konto Revolut, w czasie konfiguracji konta do wypłat wybierz sposób wypłaty “do banku za granicą”.

Wypłaty na rachunek zagraniczny Revolut, są zlecane 1. i 14. dnia miesiąca, a wypłaty do 100 zł – tylko 1. dnia miesiąca.

Sprawdź pozostałe informacje na temat wykorzystania rachunku Revolut w procesie wypłat.

oznacz moderatorów