anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak Allegro chroni sprzedających, co z nieuczciwymi kupującymi.

plusmeble
#1 Nowicjusz#

Witam.

Zauważyłem taką rzecz jak Allegro chroni kupujących , że zakupy na Allegro są bezpieczne.

Moje pytanie jest jak Allegro chroni sprzedających ?

Sprzedaję na aukcjach produkty (tapczaniki) często produkowane pod wybraną specyfikację klienta.

W opcjach zwrotu jest , że obowiązuje ograniczone prawo odstąpienia od umowy i ,że kupujący nie może odstąpić od umowy zakupu produktu zrobionego na indywidualne zamówienie.

Każdy tapczanik muszę wysyłać w dwóch paczkach gabaryt XXL co wiąże się z dużymi kosztami.

Klient nie odebrał dwóch zamówionych tapczaników co naraziło mnie na bardzo duże koszty - wysyłka czterech paczek XXL oraz koszty przesyłki zwrotnej. Dodam, że zakup był nie opłacony , klient miał zapłacić przy odbiorze.

Jak mam dochodzić zwrotu poniesionych kosztów i jaki będzie stosunek Allegro do nieuczciwego kupującego.

Muszę dodać , że zostałem jeszcze z dwoma tapczanami na których sprzedaż są nikłe szanse.

Kontakt z kupującym jest utrudniony , nie odbiera moich telefonów i blokuje numery.

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

plusmeble
#1 Nowicjusz#

Przepraszam za pomyłkę w temacie .

Chodzi o to jak Allegro chroni sprzedających.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Musialbys założyć mu pozew o odzyskanie tych kosztów a przynajmniej poinformować że jak sam nie odda to zalożysz mu sprawę w sądzie by tą kasę odzyskać

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

A druga rzecz porada takich przedmiotów wykonywanych na indywidualne zamowienie nie sprzedaje się za pobraniem tylko kasa na stół i dopiero produkujesz / personalizujesz mu towar 

oznacz moderatorów