Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry
Jak w temacie: Jak doładować sobie konto payu żeby zwrócić klientowi pieniądze?
Mam problem, ponieważ przelałem sobie środki z konta allegro a teraz muszę część z nich przelać spowrotem do allegro żeby zwrócić kupującemu pieniądze. Nie mam pojęcia jak to zrobić. Wybrałem w ustawieniach też opcję przelewy24 ale od 2 dni nie zostałem zweryfikowany. Próbowałem zrobić przelew na nr telefonu ale kupujący się zdenerwował i wystawił negatyw na aukcji.
@doberman110191 Nie da się. Allegro jeszcze na to nie wpadło.
Witam. Mam ten sam problem. W jaki sposób zwrócić pieniądze?? Zrobiłem nadpłatę w rozliczeniach allegro bo to było dla mnie logiczne że może pobiorą stamtąd pieniądze ale zwroty widnieją dalej jako nieopłacone. To bez sensu że umożliwiają zwrot a nie można doładować konta.
Musisz zwrócić zwykłym przelewem.
@goq777 Nie da się w taki sposób, a Allegrowa logika w tej i innych kwestiach, bywa dość osobliwa. Możesz albo zwykłym przelewem, albo poczekać aż coś sprzedasz.
Ale to są jakieś kpiny, również przelałem 2tyś na konto allegro aby zrobić zwrot i teraz wisi.. Aby zwrócić z allegro nadpłatę to 5% prowizji, a konta payu nie można doładować :D. SZOK. Czy to jest celowe wprowadzanie w błąd,? proszę, aby obsługa zadbała o swoich klientów.
Jest możliwe!!!.
Ze swojego konta bankowego na które otrzymałeś wpłatę tytułem [ Wypłata PayU Id(*****123) "nazwa użytkownika" ] należy zrobić przelew do PayU tytułem: [zwrot wypłaty PayU Id (*****123) "nazwa użytkownika"] dokładnie w tej samej kwocie i to zasili Twoje saldo PayU do czasu ponownego rozliczenia z Payu-em (przeważnie 24h). W tym czasie kiedy masz wystarczające saldo do zwrotu zlecić zwrot.
Działa, dziękuję
Czy udało Ci się doładować konto PayU wg tych wskazówek? Jeśli tak to jak szybko pieniądze pojawiły się na allegro finanse?
Nie pojawiły się, tylko wróciły do kupującego. Allegro potwiedziło zwrot.