@bestfuture_sklep Cześć, serie produktowe utworzysz tutaj: https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/serie-produktowe.
Dodam jeszcze, że serie produktowe są dostępne w ramach Abonamentu Allegro. 🙂
Witam, proszę o pomoc, jak utworzyć listę dla tej serii produktów? Jestem nowicjuszem w tej dziedzinie, od dwóch dni szukam informacji i nie mogę znaleźć. Może macie link do jakiegoś filmiku instruktażowego lub przejrzystej prezentacji? Stworzyłem w swoim sklepie 40 sztuk tego samego produktu, ale o różnych parametrach, ale nie wiem, jak utworzyć z niego listę, a następnie znaleźć link do niej, aby umieścić go w oknie, w którym tworzone są serie produktów
A co tu trudnego. Link do serii w salcesonie wkleiła moderatorka, mogę powtórzyć
https://salescenter.allegro.com/product-series
wstawiasz zdjęcie, nazywasz serię, uruchamiasz allegro w innym oknie i zaczynasz frazować na swoim koncie. Jak nie wiesz jak to zrobić to wpisuj frazy w tym linku,
https://allegro.pl/uzytkownik/SamPuf
jak już będziesz zadowolony z wyników wyszukiwania, kopiujesz adres strony i wklejasz do tworzonej serii.
Przepraszam, może dla kogoś, kto się na tym zna, to proste, ale ja robię to po raz pierwszy, próbowałem to logicznie zrozumieć, ale nie, napisałem zdjęcie i nazwę serii, doszedłem do miejsca, gdzie należy wstawić link do, jak rozumiem, grupy moich produktów, to znaczy, jak rozumiem, muszę najpierw utworzyć jakąś grupę, która będzie w osobnym miejscu, otworzyć to okno, skopiować link do tej grupy produktów i umieścić go w odpowiednim miejscu. W tej chwili mam tylko „mój asortyment”, w którym mam na razie 40 identycznych produktów i, jak rozumiem, z tych 40 produktów muszę utworzyć grupę produktów, a następnie tę grupę za pomocą linku do niej wstawić w odpowiednim oknie. Rozumiem, że w teorii powinno to być proste, ale może nie zmierzam w dobrym kierunku? Dlatego poprosiłem o link do przejrzystej demonstracji tej czynności, aby zrozumieć logikę. Od godzin przeglądam internet w poszukiwaniu tych informacji, ale niestety bez rezultatu (((
Chyba źle to wyjaśniam? Nie potrzebuję miejsca, gdzie mogę stworzyć serię produktów! Znalazłem to miejsce w 2 sekundy! Muszę zrozumieć, skąd mam wziąć ten link? Nie mogę przecież umieścić tam linku do jednego produktu, a na forum często widziałem, że ludzie mieli ten sam problem i umieszczali link do jednego produktu, a wyświetlał się tylko jeden produkt, a nie produkty o podobnych nazwach z mojej listy.
@SamPuf Kliknij w odnośniki dostępne w moim wpisie wyżej i zobacz jak wyglądają linki do tych stron. To właśnie je musisz skopiować i podać w formularzu tworzenia serii produktowych.
Metodę jaką wygenerujesz link jest zależny od Ciebie. Możesz wpisywać frazę w swoim sklepie,
możesz np pewną grupę otagować
https://help.allegro.com/pl/sell/a/czym-sa-tagi-ofertowe-aMloERvn6H5
wybierasz ileś ofert, piszesz ten sam tag, zapisujesz. Potem na Twoim koncie wybierasz tag, z poziomu zwykłego użytkownika Allegro i masz link.
W ogóle to podaj numery ofert np do jednej serii 🙂 może będzie łatwiej 🙂
Na przykład znalazłem podobne informacje na ten temat, ale kiedy otwieram moje filtry, nie ma tam tego, co jest pokazane w materiałach szkoleniowych. Na pierwszym zrzucie ekranu pokazuję to, co jest w materiałach szkoleniowych, a na drugim to, co mam u siebie, i to nie jest to samo. Nie mam tych funkcji wyłączania i włączania.
@SamPuf Nie wiem w jaki sposób chcesz dzielić produkty na serie.
Ale jeśli mają to być kolory, to wystarczy przejść na do zakładki z Twoimi ofertami: Przedmioty użytkownika SamPuf - Allegro i wpisać w wyszukiwarkę np. brązowy, a otrzymasz link do wyników z tymi produktami: Brązowy - Przedmioty użytkownika SamPuf - Allegro. Nie musisz korzystać z wyszukiwarki, jeśli seria ma dotyczyć produktów z jednej kategorii. Wtedy wystarczy zaznaczyć konkretną podkategorię np. Haft i wyszywanie: Przedmioty użytkownika SamPuf - Haft i wyszywanie - Allegro.
Spróbuję pokazać moje zadanie za pomocą obrazków, ponieważ rozumiem, że nie rozumiemy się nawzajem lub z powodu braku doświadczenia nie potrafię poprawnie opisać mojego zadania. Na pierwszym obrazku strzałka wskazuje, co chcę zrobić w moim sklepie, a na drugim – gdzie utknąłem i nie wiem, co dalej robić.
To znaczy, że chcę utworzyć w moim sklepie kategorie produktów, tak jak pokazano na pierwszym zrzucie ekranu. Nie chodzi o żadne inne metody kategoryzacji, tylko dokładnie tak, jak pokazano na pierwszym zrzucie ekranu.
Nie działa, szukałem nawet w oknie „Mój asortyment”, gdzie jeszcze można skopiować ten wybór, ale nie znalazłem, a link z przeglądarki nie działa.
Chwała niebiosom! Nie minęło nawet pół wieku, a udało mi się to zrobić!))) Chociaż nie rozumiem logiki dwóch różnych okien dla tej czynności.
Witam, proszę o pomoc w sprawie zamieszczania ogłoszeń. za każdym razem najpierw piszę na czacie pomocy technicznej z różnymi pytaniami i za każdym razem natrafiam na całkowicie niekompetentnych operatorów, którzy cztery razy przekazują sobie temat, a w końcu zaczynają mnie przekonywać, że wcześniej robiłem coś, co działało, a teraz robię to samo i nie działa, że to moja wina, przesyłają zrzuty ekranu, wskazując, na czym polega mój problem i gdzie popełniłem błąd, chociaż wcześniej robiłem to setki razy i wszystko działało idealnie!!!!!!!!
@SamPuf czy chodzi o problem z wystawieniem ofert tego samego przedmiotu?
Rozumiem, że jest to dla Ciebie frustrujące, skoro masz już tak wystawione oferty, ale co do zasady Doradczyni ma rację, jeśli w ofercie jest produkt z innym kolorem, powinien być powiązany z innym (odpowiednim) produktem w katalogu.
Obowiązuje też limit ofert jednego sprzedawcy powiązanych z produktem, to ogranicza Ci możliwość wystawienia kolejnych ofert i powiązania ich z produktami.
Dodatkowo, zapoznaj się proszę z tym artykułem, ponieważ Twoje miniatury są niezgodne z naszymi zasadami.
Szanowna Pani, proszę wyjaśnić, w jaki sposób ma on rację, skoro doradca przesyła mi zrzut ekranu, podkreślając, że ze względu na różnicę koloru podanego w katalogu i podanego przeze mnie, jest to dla mnie absurdalne, co potwierdza moje doświadczenie! Jest jeszcze wiele innych dowodów na poparcie moich słów, ale myślę, że najbardziej wymownym i zwięzłym dowodem będzie to, że jeśli spojrzycie na te same ogłoszenia teraz, to zobaczycie, że nadal działają! I to bez najmniejszej zmiany informacji!!!!!!!!!!!!! Jak to się stało, skoro wasi specjaliści rozumieją tę kwestię lepiej niż ja sam za pomocą logiki, i to właśnie za pomocą takiego triku, który w waszym systemie w ogóle nie powinien być dopuszczalny! Więc odpowiecie mi, że teraz te ogłoszenia działają bez najmniejszej zmiany informacji w nich zawartych???