Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry.
Klient odstąpił od umowy 22.01, dopiero 05.02 odesłał paczkę. Jak ma się 14 dniowy okres na zwrot pieniędzy, do tego że jeszcze nie otrzymałem towaru?
Pozdrawiam
MarioOutlet po odstąpieniu od umowy klient ma 14 dni kalendarzowych na odesłanie towaru 05-02 jest 14 dzień wiec terminu dotrzymał. Nie musisz otrzymac towaru tylko klient ma go odesłać w danym terminie
Wiem, tylko że teoretycznie dziś muszę zwrócić wpłatę, a nie otrzymałem jeszcze towaru.
Nie musisz dziś, zgodnie z przepisami możesz się wstrzymać do chwili otrzymania zwracanej rzeczy.
xyz96 ooo nawet nie wiedziałem. Tez zawsze sie stresowałem tymi terminami. Choć z reguły klienci którzy opóźniali zwroty nic nie mówili jełśi zwrot środków był robiony tego samego dnia w którym przyszła paczka
MarioOutlet cóż ja w takich przypadkach zawsze czekam. Nie jest to do konca zgodne z przepisami bo rzeczywiście powinieneś ją zwrócić lecz życie mi pokazało coś innego. teram miałem przypadek że klient odstąpił od umowy a w ogóle nie odesłał paczki. Gdzybym zwrócił wpłate to musiałbym teraz wezwania wysyłac i sie szarpac z klientem.
Wszystko zalezy od klienta. Sugerowałbym zadzwonić lub napisać klientowi że odnotowałeś zrobiony zwrot i wpłata zostanie zwrócona natychmiast jek tylko paczka dotrze do Ciebie. Tak naprawde nie wiesz co klient tam wysłał czy wysłał cały zwrot i czy produkt nie jest uszkodzony.
@MarioOutlet Patrząc na maksymalne wykorzystanie dozwolonych terminów to nie żaden klient, tylko pospolity "wypożyczacz" (któremu w ramach wdzięczności kasę powinieneś zwrócić też dopiero 14 dnia)😏
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄