Jestem sprzedawcą - kupujący zgłosił sprawę o niezgodność towaru.
Żąda zwrotu pieniędzy a jak chciałbym odzyskać swój towar, przy czym kupujący nie chce go oddać i ignoruje moje prośby o zwrot towaru
Teraz kupujący korzysta z Ochrony Kupujacych a ja jestem obciążony kosztami a nadal nie mam towaru.
Podaj proszę numer zamówienia.
Jeśli trwa lub trwała dyskusja to zachęcam kontynuować tą rozmowę mailowo, kontaktując się przez formularz kontaktowy.
Nr zam:
86ef3df2-c58a-11f0-b582-4d20893a0701
@emp3dd Konsultuję Twoje zgłoszenie z zespołem odpowiedzialnym za ten obszar. Wrócę tutaj z odpowiedzią.
@emp3dd Wracam do Ciebie z odpowiedzią. W przypadku przyjętej reklamacji, kwestia odbioru towaru jest po stronie sprzedawcy.
@emp3dd myślisz że drugi wątek przyniesie ci inną rację (Twoja)
W pierwszym watku nie uzyskałem odpowiedzi od allegro bo wątek został zamknięty
W poprzednim poście z tego co kojarzę wstawiłeś screena gdzie było "gwarancja sprzedawcy", a nie "reklamacja ustawowa". Są to dwa różne, całkowicie od siebie niezależne świadczenia.
Warunki gwarancji określa sama gwarancja i zasadniczo ustawodawca się w to nie wtrąca. Jedynie co to w przypadku gwarancji sprzedawcy, jej warunki nie mogą być gorsze, niż te wynikające z UoPK.
Ps. Masz błąd w adresie w zakładce "o sprzedającym".
Ciąg dalszy, bo poprzedniej nie mogę edytować.
Od 1 stycznia 2002 adres podajemy w następny sposób.
Nazwa firmy
ulica i nr domu
kod pocztowy i nazwa miejscowości
Natomiast w przypadku gdy nie ma ulic to
Nazwa firmy
Miejscowość i nr domu
kod pocztowy i nazwa miejscowości (powtarzamy drugi raz nazwę miejscowości).
Nie wolno podawać nazwy miejscowości w której znajduje się placówka Poczty Polskiej. Wynika to z faktu zniesienie monopolu Poczty Polskiej w zakresie doręczenia listów i paczek.