anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak odblokować konto żeby wypłacić pieniądze. Blokada z art.12.2

mazi561
#7 Wielbiciel#

Witam mam problem z blokadą konta i brakiem wypłaty środków z konta. Sprzedałem konsole na allegro lokalnie z wysyłką kurierską. Kupujący dostał sprzęt a mi założyli blokadę z art. 12.2 regulaminu. Nie mam pojęcia co mam z tym zrobić. Napisałem już poprzez kontakt na allegro ale zero odpowiedzi. Może tutaj ktoś mi pomoże. Pozdrawiam 

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

LEW433
#21 Demiurg#

Tu niestety nic nikt nie powie, moderacja ma zakaz wypowiadania się na ten temat, musisz czekać łaskawie na odpowiedź.

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

na kontakt czeka się tygodniami

dwa - nie wystawia się tu elektroniki. Wszędzie tylko nie yu. To jest na cenzurowanym bo najwięcej szwindli na tym jest.

w mailu nie  napisali co masz zrobic? pewnie napisali

oznacz moderatorów

mazi561
#7 Wielbiciel#

Teraz sprawdziłem że mam dwa maile. W drugim jest, że mam wyjaśnić przyczyny zawieszenia.  Plus informacja o blokadzie na 45 dni z możliwością przedłużenia o 15dni. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@mazi561 To wiesz.😐

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

no to norma.

oznacz moderatorów

mazi561
#7 Wielbiciel#

A gdzie mogę wyjaśnić przyczyny zawieszenia ? W meilu nie mam żadnego odnośnika. 

oznacz moderatorów

bombardier10
#11 Animator#

Jak klient dostał sprzęt i masz potwierdzenie że dostał to nie mogli ci zawiesić wypłaty. Radze sprawdzić czy towar doszedł do adresata. Kurierzy czasami też robią błędy.

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#
oznacz moderatorów

mazi561
#7 Wielbiciel#

Poczytałem właśnie. To jest masakra specjalnie chciałem sprzedać przez allegro, aby było bardziej legalnie. Mam tylko nadzieję że w końcu odblokują mi te wypłaty. Sprawa zgłoszona i na razie muszę czekać. Pozdrawiam 

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Na allegro nie sprzedawaj elektroniki i markowych ciuchów butow

idz na trzyliterowy serwis 

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Moim zdaniem powinieneś poinformować że klient dostał towar inaczej oni wrócą do sprawy po tych 45 dniach a tak to może ktoś szybciej to rozważy 

oznacz moderatorów

mazi561
#7 Wielbiciel#

Tak zrobiłem, ale żadnej odp od allegro. Pisałem z jakimś doradcą z allegro i mają w systemie zgłoszoną sprawę. Mam nadzieję że po tych 45 dniach odblokują konto 

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Na odpowiedz. Czeka się tu dlugo

oznacz moderatorów