Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam mam problem z blokadą konta i brakiem wypłaty środków z konta. Sprzedałem konsole na allegro lokalnie z wysyłką kurierską. Kupujący dostał sprzęt a mi założyli blokadę z art. 12.2 regulaminu. Nie mam pojęcia co mam z tym zrobić. Napisałem już poprzez kontakt na allegro ale zero odpowiedzi. Może tutaj ktoś mi pomoże. Pozdrawiam
Tu niestety nic nikt nie powie, moderacja ma zakaz wypowiadania się na ten temat, musisz czekać łaskawie na odpowiedź.
na kontakt czeka się tygodniami
dwa - nie wystawia się tu elektroniki. Wszędzie tylko nie yu. To jest na cenzurowanym bo najwięcej szwindli na tym jest.
w mailu nie napisali co masz zrobic? pewnie napisali
Teraz sprawdziłem że mam dwa maile. W drugim jest, że mam wyjaśnić przyczyny zawieszenia. Plus informacja o blokadzie na 45 dni z możliwością przedłużenia o 15dni.
@mazi561 To wiesz.😐
no to norma.
A gdzie mogę wyjaśnić przyczyny zawieszenia ? W meilu nie mam żadnego odnośnika.
Jak klient dostał sprzęt i masz potwierdzenie że dostał to nie mogli ci zawiesić wypłaty. Radze sprawdzić czy towar doszedł do adresata. Kurierzy czasami też robią błędy.
Zawieszają wypłaty. Poczytaj watki
np
Poczytałem właśnie. To jest masakra specjalnie chciałem sprzedać przez allegro, aby było bardziej legalnie. Mam tylko nadzieję że w końcu odblokują mi te wypłaty. Sprawa zgłoszona i na razie muszę czekać. Pozdrawiam
Na allegro nie sprzedawaj elektroniki i markowych ciuchów butow
idz na trzyliterowy serwis
Moim zdaniem powinieneś poinformować że klient dostał towar inaczej oni wrócą do sprawy po tych 45 dniach a tak to może ktoś szybciej to rozważy
Tak zrobiłem, ale żadnej odp od allegro. Pisałem z jakimś doradcą z allegro i mają w systemie zgłoszoną sprawę. Mam nadzieję że po tych 45 dniach odblokują konto
Na odpowiedz. Czeka się tu dlugo