Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Przez kilka lat miałem założone dwa konta firmowe (jedno moje drugie wspólniczki). Co po ok 10 latach okazuje się niezgodne z regulaminem. Zablokowano mi te konta. Tutaj nie mam wielkich pretensji nie wiedziałem i tyle. Napisałem więc o całkowite zamknięcie tych kont. Dostałem więc odpowiedź, że oczywiście konta zostaną zamknięte po jakimś czasie (chyba 60 dni). Tak się stało Po tym wszystkim założyłem dla siebie prywatnie konto z myślą że wszystko mam uregulowane. Jednak i te konto zostało zablokowane po kilku miesiącach. W odpowiedzi dostałem informację, że te konto wg allegro użytkuje ta sama osoba i należy się zalogować na stare konto, które zostało zamknięte. Tylko jak to zrobić jeśli nie można się zalogować ponieważ zostało zamknięte ponad pół roku temu.
Na zgłoszenie o odblokowanie konta dostaję informację, że muszę zalogować się na stare konto i wyjaśnić. Jak odpowiadam, że nie można się zalogować, to zwrotnie dostaję informację o zalogowaniu się na stare konto. ... I tak w kółko. Co można zrobić?
Posiadanie dwóch kont firmowych jest zgodne z regulaminem. Można mieć i 50 kont. Jeśli któreś konto zostało zablokowane, to zapewne chodzi o pieniądze, o nieuregulowane zaległości. W takiej sytuacji Allegro nie pozwala zakładać kolejnych kont, nawet zwykłych. Jeśli stwierdzi powiązania, blokuje takie konta. Musisz wyjaśnić powód blokady i najprawdopodobniej pospłacać zaległości.
Wszystkie płatności miałem uregulowane. Zresztą to tylko kupowałem i nic nie sprzedawałem. Allegro twierdzi, że nie można można mieć dwóch kont.
Można mieć wiele kont, tylko nie można korzystać z cudzych kont i nie można udostępniać innym swojego konta; https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/dane-i-ustawienia-konta/czy-moge-uzywac-kilku-kont-na-all...
Konta były docelowo założone na firmę. W pierwszej wersji miały służyć mi i wspólnikowi. Jednak plany się zmieniły i dwa konta obsługiwałem tylko ja. Tak naprawdę tylko jedno, bo na drugim praktycznie nic się nie działo. Wg informacji z allegro chodzi o posiadanie dwóch kont.
Z tego wszystkiego chciałbym wyjaśnić to sprawę tylko jak. Z mojego konta prywatnego nie mogę, bo jak składam zgłoszenie to kierują mnie do starego konta, na które muszę się zalogować. Niestety nie mogę tego robić ponieważ zostało zamknięte itd itd
_HolaOla_Może moderator sprawdzi co jest przyczyna.
Być może chodzi o to, ale ja jestem jedynym użytkownikiem konta i zarejestrowane na mnie. Nikt nigdy nie korzystał z mojego konta. Informację jaką otrzymałem to:
"Pańskie konto zostało zablokowane na podstawie art. 2.13 oraz 8.7 Regulaminu Allegro."
Jeśli naruszyłem regulamin to chciałbym wiedzieć dlaczego. W pierwszej wersji myślałem, że chodzi o dwa konta. Jednak wynika, że posiadanie kilku kont nie jest złamaniem regulaminu. Nikt nie potrafi mi udzielić żadnej informacji. Allegro przestało odpowiadać na moje pytanie i prośbę o wyjaśnienie.
@Client:89049427 można posiadać kilka kont na Allegro, ale nie można udostępniać ich innym użytkownikom, a także jeżeli jedno konto zostało zablokowane, nie można zakładać nowego, dopóki sprawa blokady nie zostanie wyjaśniona. Aby dowiedzieć się dlaczego poprzednie konto zostało zablokowane i wyjaśnić sprawę, proszę napisz do nas z adresu mailowego zarejestrowanego na koncie, na które została nałożona blokada. Takie działania mają na celu zapewnienie bezpieczeństwa i zagwarantowanie, że nikt nieuprawniony nie korzysta z Twojego konta.
Taka oto odpowiedź. Jak zrobię przez formularz to dostanę odpowiedź, że muszę się zalogować na konto
"Twoja wiadomość nie została przekazana do konsultantów Allegro*.
Skontaktuj się z nami przez FORMULARZ, udzielimy Ci odpowiedzi najszybciej, jak to możliwe.
Dziękujemy!"
Wysłałem prze formularze i zobaczymy teraz
Dziękuję za pomoc. Okazuje się, że moje konto powiązano z kontem męża mojej wspólniczki, który ma coś za uszami. Jednak nie wiem co mam z tym wspólnego. Najważniejsze, że sprawa ruszyła. Dziękuję za pomoc
@Client:89049427 ja mam 3 firmowe konta i jeszcze jakieś prywatne. 🙂