Czy istnieje możliwość anulowania zamówienia przez sprzedającego?
@galeriahalusia nie ma takiej mozliwości.
@galeriahalusia nie wiem jaki masz powód ale zostaje wykonać zwrot pieniędzy i poczekać lub wystąpić ręcznie o zwrot opłaty transakcyjnej
Pieniądze były zwrócone jeszcze przed realizacją, z powodu braku produktu, zwrot jest, z klientem jest ok. Tylko allegro liczy statystyki wysyłki zamówienia które traktowane jest jako opóźnione.
@galeriahalusia W takim razie złóż wniosek o zwrot prowizji. Dopiero po akceptacji takiego wniosku, zamówienie przestaje być brane pod uwagę w statystykach jakości sprzedaży.
Gdzie mogę złożyć ten wniosek poza przyciskiem "AKCJE" przy zamówieniu?
W tamtym miejscu nie jest to możliwe ze względu na informację, że dla tego zamówienia zwrot wynosi 0 zł i nie muszę takiego składać.
@galeriahalusia a co to za zamówienie że bez prowizji?
Wydaje mi się że po wykonaniu zwrotu klientowi gdzie kwota za zamówienie wynosi 0 zł wtedy równa się że prowizja nie może być większa niż kwota teoretycznie widniejąca jako wpłacona - ponieważ jest już zwrócona.
@galeriahalusia To tak, nie działa, ponieważ zwrot prowizji jest zawsze zwracany dopiero, po wykonaniu zwroti środków kupującemu. Widzę, że środki trafiły do kupującego, zatem w tym wypadku proszę Cię o kontakt przez formularz z prośbą o wykluczenie tego zamówienia.
W porządku, formularz wypełniony, wraz z informacją o które zamówienie docelowo chodzi. Po jakim czasie można spodziewać się weryfikacji zgłoszenia bądź odzewu?
@galeriahalusia Przykro mi, ale nie jestem w stanie udzielić jednoznacznej odpowiedzi na to pytamie, ponieważ czas rozpatrzenia zgłoszenia zależy od natęzenia ruchu w naszym dziale obsługi klienta.
@galeriahalusia Czy zwrot środków zleciłeś za pośrednictwem Allegro? Poproszę Cię o numer zamówienia.
Oczywiście, wraz z zaznaczeniem opcji "brak towaru" przy zwrocie dla klienta.
3c9f74e0-0c0c-11f1-a127-774015380b62