anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

JAK SKONTAKTOWAĆ SIĘ Z OBSŁUGA ALLEGRO ? JAK ZNALEŹĆ NUMER NA INFOLINIĘ LUB INNĄ FORMĘ KONTAKTU Z AL

Client:72048256
#1 Nowicjusz#

oznacz moderatorów
26 ODPOWIEDZI 26

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@www_oleander_pl Otrzymałeś pełne wszystkie informacje w sprawie mailowej - doradca wyjaśnił, że nie ma możliwości zmiany konta firmowego na zwykłe ze względu na procedurę zapobiegającą praniu pieniędzy. Dodatkowo otrzymałeś informację, że możemy jednorazowo zlecić wypłatę Twoich środków, zatem nie są przez nas przetrzymywane. Doradca prosił Cię o potwierdzenie numeru rachunku, na które mają trafić środki. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

www_oleander_pl
#8 Zapaleniec#

Mam u Państwa konto ponad 19 lat. Jakie pranie brudnych pieniędzy? Przecież kwota jest śmieszna i w dodatku niższa niż ustawowo objęta nadzorem. Państwo jesteście bardziej papiescy niż sam Papież. Otrzymałem alternatywę albo usunę konto i dostanę zwrot albo nie dostanę zwrotu bez wznowienia działalności i przedstawienia Bóg wie jakich dokumentów. Konto mam powiązane z usługą smart. Aktywność na moim koncie przez ostatnie kilka lat obejmowała w 99% zakupy, a więc o jakim praniu brudnych pieniędzy Pani do mnie pisze. Proszę zlecić zwrot bez zamykania konta i tyle. Inne rozwiązania są dla mnie nieakceptowalnym przetrzymywaniem mojej własności co jest złamaniem obowiązującego prawa. Rozumiem że odmawiają Państwo zwrotu bez zamknięcia konta i mam zgłosić sprawę do Nadzoru Finansowego?

oznacz moderatorów

www_oleander_pl
#8 Zapaleniec#

Napisała Pani: "Doradca prosił Cię o potwierdzenie numeru rachunku, na które mają trafić środki." To jest nieprawda. Przelew weryfikacyjny dawno wykonałem.  Doradca wymienił warunki dodatkowe poza potwierdzeniem rachunku (przelewem weryfikacyjnym) których spełnić nie mogę i nie muszę. Nie mam zamiaru zamykać konta, bo jest do niego przypisana usługa smart, czyli ta opcja odpada. Poza tym na wiosnę wznowię działalność i nie wiem czy wtedy to konto będzie mi potrzebne czy nie. Uzależnianie wypłaty od innych elementów niż samo potwierdzenie bycia właścicielem konkretnego konta bankowego jest złamaniem prawa krajowego przez allegro. Jak widzę po wpisach na tym forum jest to nagminna praktyka serwisu. Po prostu państwo ordynarnie wykorzystują swoją przewagę/ pozycję nad użytkownikami. Warto aby Nadzór Finansowym prześwietlił co się dzieje z naszymi blokowanymi środkami gdy nie są dla nas dostępne. Przykładowo moje środki są już blokowane kilka lat. 

oznacz moderatorów

teufelchen_port
#2 Obserwator#

to jaki jest nr telefonu na infolinie allegro?

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#16 Inspirator#

@teufelchen_port  nie ma, nie było i nie będzie. Amen

oznacz moderatorów

teufelchen_port
#2 Obserwator#

za mieszka starego chyba była ale widze , że teraz wszyscy na około eh

oznacz moderatorów

Client:132309208
#7 Wielbiciel#

Proszę o pomoc pilne [EDYCJA]