Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Klient chce kupić przedmiot wystawiony z przesyłką do Niemiec, czy jest to możliwe ?
Zakup kup teraz na odbiór osobisty i przysyła opłaconą etykietę nadawczą w pdfie, chyba że chcesz się bawić w szukanie kuriera i odpowiadać za tą wysyłkę, nieodebrany zwrot etc
@krzesnica Jak najbardziej jest to możliwe. Musisz tylko odpowiednio ustawić cennik. Wysyłam Ci wszystkie informacje na ten temat. (krok po kroku)
Witam.
Decydując się na wysyłkę miej na uwadze:
1) waga paczki jest tylko jednym z parametrów mających wpływ na opłatę za przesyłkę, a w przypadku "pudełek większych niż od butów" trzeba się liczyć z dopłatami za "gabaryt", czasem przekraczającymi wielokrotnie cenę jaka wynika tylko z "kilogramów":
2) jeśli skorzystasz z usług DPD, szczególnie za pośrednictwem Allegro, to miej na uwadze, że setki użytkowników ostrzegają przed bardzo dotkliwymi dopłatami naliczanymi przez tego przewoźnika "dosłownie za wszystko" i często bez jakiegokolwiek uzasadnienia, których reklamacje w większości są odrzucane, bo przewoźnik ma "certyfikowany system pomiarowy", tak doskonały, że potrafi do paczki z elektryczną szczoteczką do zębów (poniżej 1kg, wielkość opakowania od butów) dorzucić dopłatę za przesyłkę ponad 30 kg i żadne argumenty w stylu "mam film z pakowania" nie są w stanie zmienić jego decyzji.
Poniżej link do jednego z wątków:
Inne znajdziesz w wyszukiwarce na gadane wpisując "dopłaty dpd".
Osobiście zalecam ostrożność.
Jeśli odbiorcy zależy, to niech sobie sam zorganizuje transport.
A jak mu nie zależy to będą z tego kłopoty.
Pozdrawiam. Marek.
Myślę, że to świetne wyjaśnienie.
@krzesnica nie zapomnij się przed wysyłką zarejestrować LUCID (dla opakowań zgodnych z Ustawą o opakowaniach – Verpackungsgesetz), Stiftung EAR (dla sprzętu elektrycznego i elektronicznego oraz baterii i akumulatorów) 😄