anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wysyłka 1 dzień = dostawa jutro (czyli to samo co wysyłka natychmiast)

nortimj
#10 Popularyzator

Ustawiam wysyłkę 1 dzień. Rozumiem to tak, że mam 1 dzień (czyli do jutra włącznie) na wysłanie. Tymczasem w moich ofertach pojawia się wtedy zielone "dostawa jutro". Czy to nie powinno być tak że w takim przypadku będzie pokazywać przewidywaną dostawę na jutro + 1 dzień czyli w praktyce 2 dni?
Jak ustawię wysyłkę w 2 dni to pokazuje informację że dostawa we wtorek (testowane w czwartek w okolicach południa).
Coś źle rozumiem?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

nat_not
Moderatorka Allegro Gadane

@nortimj Przewidywany czas dostawy wyliczamy na podstawie wielu danych. Deklarowany przez Ciebie czas wysyłki jest tylko jednym z czynników, który wpływa na wynik tych wyliczeń.

W zakładce Skuteczność wysyłki znajdziesz sekcję "Dostosuj czas dostawy do Twoich preferencji". Jest tam przycisk "wyłącz dostawy szybsze niż moja deklaracja". Skorzystanie z niego powinno pomóc rozwiązać zgłaszany problem.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@nortimj na allegro dostawa natychmiast czy następnego dnia to to samo - ewidentny bubel, który nie doczekał się naprawy

mi w jednej reklamacji serwis twierdził, że wysyłka natychmiast to czas 29 godzin

oznacz moderatorów

nortimj
#10 Popularyzator

@nat_not "wyłącz dostawy szybsze niż moja deklaracja". Strasznie upierdliwa opcja którą systematycznie wyłączam. To nie to. 

oznacz moderatorów

Syrena_zT

@nortimj deklarowany czas wysyłki a przewidywany czas dostawy mogą się różnić. Tak, zgodnie z zadeklarowanym czasem nadania masz czas na wysyłkę do końca następnego dnia po otrzymaniu zamówienia. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

nortimj
#10 Popularyzator

@Syrena_zT no to chyba trzeba to poprawić. Jeśli mam czas na wysyłkę do końca następnego dnia to nie możecie bardzo wyraźnym napisem informować klienta że "dostawa jutro". Klient będzie miał pretensje że jest "jutro" a przesyłka dopiero wychodzi od sprzedawcy.

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@nortimj masz rację i co z tegp

serwis ustami moderatorów twierdził, że paczki trzeba wysyłać jak deklaruje allegro wtedy problemów nie będzie, deklaracje allegro oblicza ze nadań użytkownika

powstaje pytanie : co było pierwsze jajko czy kura?

i drugie pytanie dlaczego serwis pisze do kupującego informację do kupującego, że przesyłka jest opóźniona w stosunku do wyliczeń allegro, gdy sprzedawca deklarował coś innego?

i dlaczego allegro nie informuje kupującego, wyraźnie i dobitnie, że ich wróżenie z fusów odnośnie czasu wysyłki nie musi się pokrywać z informacjami sprzedawcy?

oznacz moderatorów