anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak uzyskać możliwość sprzedaży smart

nadax94
#3 Debiutant#

Cześć, jak mogę uzyskać możliwość sprzedawania SMART ? próbowałem spełnić wymagania które są w regulaminie i np. pomimo sprzedaniu 7 rzeczy dalej nie mam żadnej oceny ani pozytywnej ani negatywnej. Ludzie to w ogóle jeszcze wystawiają? Powinienem się o to "upomnieć" czy na jakiej zasadzie to działa? Sam przyznam, że kupowałem wiele razy różne rzeczy na allegro ale nigdy nie wystawiałem żadnych ocen i myślę, że zdecydowana większość ludzi tak właśnie robi. Jakieś rady dla początkującego sprzedawcy ?

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@nadax94 jakiego konto to dotyczy? 

W przypadku Allegro Smart! bierzemy pod uwagę liczbę pozytywnych komentarzy sprzedawcy. W tym celu liczymy stosunek pozytywnych i negatywnych opinii. Aby kwalifikować się do usługi Allegro Smart!, należy uzyskać:

• 5 unikalnych (czyli od różnych kupujących) pozytywnych ocen transakcji z ostatnich 12 miesięcy i wskaźnik poleceń minimum 98% lub 
  • status Super Sprzedawcy lub
  • poziom jakości sprzedaży, wyższy niż neutralny na jednym koncie lub co najmniej Neutralny na wszystkich Twoich kontach.
   Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

nadax94
#3 Debiutant#

Konto o którym mowa to Best_prices_pl . Teraz staram się odbudować poziom sprzedaży ponieważ wybrałem złą opcję i przesyłki dochodziły dzień później niż deklarowałem. Problemem jest to, że ludzie nie wystawiają ani ocen ani komentarzy więc zdobycie 5 unikalnych może być całkiem trudne.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Bywa trudne ale nikt nie kupuje? masz mało ofert!

oznacz moderatorów

nadax94
#3 Debiutant#

Wystawiłem pierwszą rzecz w sumie z ciekawości, dopiero poznaję ten portal. Jest jakaś możliwość "upomnienia" się o ocenę produktu od kupującego ? czy po prostu trzeba być cierpliwym i liczyć, że ktoś wystawi ocenę? Pytam ponieważ opcja SMART pewnie pozwala rozwinąć skrzydła

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@nadax94 komentarze wystawia jakieś 20 - 30 % kupujących więc musisz poczekać 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@nadax94 na tym koncie konieczna będzie poprawa jakości, jeśli jakość będzie na odpowiednim poziomie (wyższy niż neutralny na jednym koncie lub co najmniej Neutralny na wszystkich Twoich kontach) i spełnisz pozostałe warunki dotyczące ofert i dostaw, to Smart! nawet bez ocen od kupujących będzie dla Ciebie dostępny. 
Możesz też rozważyć sprzedaż ze Smart! na Allegro Lokalnie. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

nadax94
#3 Debiutant#

Co do poprawy jakości w 100% się zgadzam ponieważ wynikło to z mojej niewiedzy, wydłużyłem czas przesyłki i staram się to odbudować. Jeśli można zdobyć SMART bez 5 ocen to jest to świetna wiadomość! w takim razie biorę się za poprawę jakości sprzedaży. Bardzo dziękuję za rady! 🙂

oznacz moderatorów