Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Sprzedaje na allegro jako osoba prywatna ,jak na razie udało się sprzedać 5 przedmiotów i nagle dostaje informacje iż moje konto zostało zawieszone:
"Prosimy Cię o potwierdzenie Twojej tożsamości oraz możliwości pozytywnej finalizacji transakcji. W tym celu prześlij nam:
zdjęcie towaru wystawionego na sprzedaż wraz z umieszczonym obok niego Twoim dokumentem tożsamości,
kolorowe zdjęcia (nie skany) obu stron Twojego dokumentu tożsamości,
zdjęcie Twojej twarzy (selfie), na którym widać także Twój dokument tożsamości."
OK zrobiłem wysłałem, a dziś kolejna wiadomość:
"Proszę o realizację wszystkich sprzedanych zamówień oraz uzupełnienie trakcingów w zakładce zamówienia lub przekazanie podpisanych przez kupujących protokołów odbioru.
Proszę o kontakt ponownie dzień po odebraniu wszystkich przesyłek przez kupujących."
Dodam ,ze przesyłki (5 sztuk ) wysłane ,juz dawno doręczone ,jak na razie brak dyskusji czy problemów z kupującymi.
Czy to normalna procedura na Allegro względem sprzedających prywatnie ?
Trudno jednoznacznie odpowiedzieć czy to normalne, ale przy sprzedaży niektórych artykułów jak np: konsole bywają takie praktyki.
Czy normalne i logiczne trudno jednoznacznie odpowiedzieć ,ale jak chcesz dalej prowadzić handel to nie masz innego wyjścia jak stosować się do ich zasad.