Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, jak wpłacić pieniądze na allegro finanse? nie chodzi mi o wpłacenie na "rachunki i rozliczenia z allegro", musze zwrócic kupującemu pieniądze, a pieniądze już wypłaciłam na konto bankowe, jak je z powrotem tam umiejscowić?
Rozsądek mówi, że jeżeli ktoś kupił to wysyłasz. Jakie ma znaczenie czy odbiera telefon czy nie.
Jeżeli wróci to masz taką opcję "poproś o dopłatę"
Ogólnie handel jest ryzykowny a skoro coś sprzedajesz to podejmujesz to ryzyko.
Gdybyś zakup wysłał i by do ciebie wrócił to prosisz kupującego o dopłatę i zwrot prowizji od Allegro. Egzekwowanie koszów jest na głowie Allegro.
A tak nie wysyłając bo przewidziałeś, że na pewno nie odbierze nie dotrzymałeś podstawowego warunku zawarcia umowy handlowej.
Jeżeli chcesz uniknąć takich sytuacji nie sprzedawaj z opcją płatność przy odbiorze.
witam mam podobną sytuację jak w wątku i pytanie moje brzmi czy jeżeli dogadam się z klientem np przez telefon i odeślę mu jego wpłatę a po tym wszystkim napisze meila do allegro to zostanie usunięta kwota jaką pobiera allegro za sprzedany przedmiot.
To może czas najwyższy to zmienić i ułatwić życie sprzedającym w takich wypadkach ?
Proszę konkretnie podać jak otrzymać możliwość zwrotu prowizji skoro nie da się na Allegro zasilić pieniążkami konta Allegro finannse przelewem w celu zwrotu za zakup kupującemu robiącemu zwrot. Te linki które podaje Pani w celu załączenia potwierdzenia przelewu klientowi na konto nie funkcjonują należycie. Proszę to poprawić.
@xxKronisxx Cześć. Jeśli chcesz zasilić konto Allegro Finanse na poczet zwrotu dla Kupującego, to wejdź w zakładkę Zwroty towarów, odnajdź zamówienie, wybierz przycisk "Decyzja zwrotowa", a następnie "Zwróć wybraną kwotę".
Uzupełnij formularz zgodnie z informacjami na ekranie. Jeśli nie będziesz miał wystarczającej kwoty na zwrot, kliknij "wpłać środki". Pojawi się możliwość zasilenia salda za pomocą kodu BLIK lub szybkiego przelewu online.
Jak wpłacić pieniądze na allegro finanse żeby zrobić zwrot klientowi na allegro lokalnie? W zakładce allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/zwroty nie widzę transakcji z allegro lokalnie.
no nie ma u mine czegoś takiego jak "wpłać środki"..
Tyle tu wątków na ten temat:
1) nie udostępniaj pobrań, same problemy
2) kupujący zapłacił, należało wysłać a nie teraz pisać o braku zwrotu prowizji
3) jak uzasadnisz zwrot prowizji skoro nie masz potwierdzenia że nie doszło do sprzedaży, kupujący nie potwierdzi
4) masz zawsze odwołanie o nieprzyznaniu zwrotu prowizji (chociaż na AL w regulaminie jest napisane że prowizja jest bezzwrotna).