anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak wygenerować etykietę format A6 w Allegro kurier DPD bo cały czas mi generuje w formacie A4 ?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Shoppermax
#1 Nowicjusz#

oznacz moderatorów
19 ODPOWIEDZI 19
Client:44052296
#21 Demiurg#

@Shoppermax  a na jakiej drukarce drukujesz? Może musisz zmienić ustawienia drukowania?

oznacz moderatorów
Shoppermax
#1 Nowicjusz#

Ja nie drukuję tylko potrzebuje wygenerować etykietę format A6   żeby wysłać do hurtowni , korzystam z opcji wysłania Kurierem przez Allegro ale na sam koniec generuje mi się etykieta w formacie A4 i nie wiem jak zmienić na A6.

oznacz moderatorów
Client:44052296
#21 Demiurg#

a nie masz opcji wyboru A4 / A6

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Shoppermax w Wysyłam z Allegro wejdź proszę w zakładkę Ustawienia z menu po lewej stronie wybierz "Drukowanie" tam możesz zmienić format, potwierdź wybór klikając "zapisz". Nowe ustawienia będą widoczne tylko dla nowych etykiet. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
VistulaFoods
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry,
Zrobiłem tak, jak Pani pisała i nadal otrzymuję a4 zamiast a6, co jeszcze powinienem zmienić?
Dzięki za pomoc.

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@VistulaFoods dzień dobry! Czy tutaj masz wciąż zaznaczone A6? Sprawdziłam to przed chwilą ponownie i udało mi się zmienić format wydruku na A6. Zwróc proszę uwagę, że zastosowane zmiany będą widoczne tylko dla nowo zamówionych przesyłek, z wyjątkiem zmian formatu papieru dla plików PDF. 
Ta zmiana nie dotyczy przesyłek Poczty Polskiej, w tym przypadku zmianę ustawień należy dokonać w Elektronicznym Nadawcy. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
VistulaFoods
#7 Wielbiciel#

Tak, na ustawieniach mam jak na pierwszym zdjęciu, ale drukuje jak na drugim zdjęciu. 

Wczoraj dokonałem zmian i wszystkie nowe zamówienia z allegro DPD z dzisiaj są drukowane tak jak wspomniałem wcześniej. Używam nowego formularz nadawczy.

Bez tytułu1p.pngBez tytułu.png

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@VistulaFoods @NarzrIe dziękuję za Wasze zgłoszenia! Przekazałam je do zespołu Wysyłam z Allegro. Gdy tylko otrzymam informację w tej sprawie, wrócę z nimi tutaj. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Follygraph
#8 Zapaleniec#

U nas to samo, odkąd wprowadzono nową wersję Wysyłam z Allegro.

oznacz moderatorów
NarzrIe
#8 Zapaleniec#

Nie dotyczy to nowej wersji modelu wysyłki

oznacz moderatorów
NarzrIe
#8 Zapaleniec#

My również napotkaliśmy ten problem

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@NarzrIe @Follygraph @VistulaFoods wracam z informacjami. Bardzo proszę upewnijcie się, że zmieniacie format etykiet w tym samym miejscu, w którym je nadajecie (tj. jeśli zmieniacie w nowym widoku, zmiana będzie dotyczyła tylko przesyłek nadawanych w nowym widoku i analogicznie dla starego widoku).

Pracujemy nad rozwiązaniem tego problemu. Poinformuję Was gdy zostanie rozwiązany. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Domodkuchni
#7 Wielbiciel#

Dziękuję za informację, przydała się.

miłego wieczoru

Pozdrawiam

Marcin

oznacz moderatorów
terazauto
#13 Ambasador#

@Shoppermax - wybierz z listy drukarkę EPL.

oznacz moderatorów
Follygraph
#8 Zapaleniec#

W nowej wersji Wysyłam z Allegro mamy ten sam problem. Etykiety są ustawione od początku na drukarkę termiczną: PDF, A6, a i tak generują się na A4...

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Shoppermax @VistulaFoods @NarzrIe @Follygraph otrzymałam informację, że aby wygenerować etykietę w formacie A6 należy wejść w Zamówienia od kupujących - odnaleźć zamówienie, dla którego etykietę chcecie wydrukować > Szczegóły >sekcja Szczegóły przesyłki > Drukuj etykietę (powinna być możliwość również jej zapisania).
Etykieta w tym miejscu będzie miała format A6 (oczywiście o ile w ustawieniach nowego formularza przed jej wygenerowaniem ustawiliście ten format).

Tak jak pisałam pracujemy nad tym, aby odpowiedni format generował się także w trakcie samego procesu zamawiania, na ostatnim ekranie do pobrania etykiet. Taka poprawka pojawi się w najbliższych dniach.

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
navel_pl
#7 Wielbiciel#

Mam niestety nadal ten sam problem. Etykiety, które do tej pory drukowały się na 1/4 strony, teraz generują sie na A4 i nie mam możliwości zmiany na drukarce. 

oznacz moderatorów
Agnesapl
#7 Wielbiciel#

Gdzie zmienię ustawienia w nowym module aby drukować na A6

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Agnesapl w tej zakładce. W części wydruk etykiet - Wysyłam z Allegro. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów