anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak wygląda aktywacja konta firmowego?

fastgift
#7 Wielbiciel#

Cześć,

Wczoraj założyłem konto firmowe. Najpierw pojawił się komunikat o wykonaniu przelew z konta firmowego na kwotę 1zł co też uczyniłem. Dziś pojawia mi się jakiś inny komunikat że trzeba wysłać skan dokumentu tożsamości. Ktoś jest mi w stanie wytłumaczyć krok po kroku jak to ogarnąć? Dodam że jest to jednoosobowa działalność gospodarcza.

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

xyz96
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@fastgift w przypadku aktywacji konta firmowego zarejestrowanego na jednoosobową działalność gospodarczą prosimy o podanie w formularzu: imienia i nazwiska właściciela, NIPu, formy działalności przedsiębiorcy, nazwy przedsiębiorcy, adresu siedziby, telefonu oraz adresu e-mail, a także dokumentów potwierdzających NIP; zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej lub wpisie do centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej. 
Dodam, że zamiast zdjęcia lub skanu dokumentu potwierdzającego działalność firmy, możesz załączyć zaświadczenie o wpisie do CEiDG lub KRS w postaci dokumentu elektronicznego lub wyciągu z systemu teleinformatycznego CEiDG/KRS. Na dokumencie powinna być widoczna nazwa firmy, NIP oraz data wydania (wygenerowania) dokumentu. Pozostałe informacje należy zasłonić.

Te dokumenty wgraj proszę w zakładce Dane konta. Dokumenty powinny być w formacie gif, png, jpg lub pdf oraz mieć rozmiar nie większy niż 5 MB.

W razie dodatkowych pytań, chętnie pomogę! 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów