Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,pierwszy raz sprzedałam coś na allegro i kompletnie nie wiem od czego zacząć i jak wydrukować etykiete do paczkomatu Inpost. Proszę o pomoc.
@Client:48882231 Musisz sobie założyć konto tutaj https://manager.paczkomaty.pl/auth/login (ew. możesz skorzystać z tzw. szybkich nadań, ale wtedy cena jest nieco wyższa).
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
A musi być ono powiązane z kontem allegro?
@Client:48882231 Nie musi, ale może. Jednakże w Twoim przypadku i tak nic to nie da, bo widzę że wystawiasz tylko na allegro lokalnie, a tam nie nadasz paczki systemowo (w sensie manager inpostu nie zaimportuje ich z AL), wszystko trzeba robić ręcznie.
Możesz mi więc pomoc co powinnam po kolei robić? Nie dostałam jeszcze przelewu za sprzedany przedmiot gdyż czekam na aktywację konta
Muszę mieć specjalną etykiete od allegro czy moge wejsc na swoje konto na inposcie i wyslać do podanego przez kupującą paczkomatu? Chodzi mi o to czy jak wysle tak sama ,nie przez allegro to czy będzie jakiś problem
@Client:48882231 Jak pisałem wyżej, z allegro lokalnie nie ma możliwości bezpośredniego nadania przesyłki inpost (tak można tylko z tradycyjnego allegro po zintegrowaniu managera z kontem allegro). Żadnego problemu więc nie będzie.
W tym przypadku musisz wprowadzić ręcznie wszystkie dane kupującego w managerze inpostu (nie pomyl gabarytu, bo w przypadku zwykłych przesyłek paczkomatowych każdy gabaryt to inna cena - najlepiej zmierz gotową przesyłkę przed opłaceniem etykiety).
@Client:48882231 Zachęcam Cię do zapoznania się z tym artykułem. Znajdziesz w nim przydatne informacje.