anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak wysokie realnie są prowizje?

BXcamp
#1 Nowicjusz#

Wystawiam części w granicach 400-500zł. allegro pokazuje mi prognozowaną prowizję 75zł. Czy to realne? Przecież to cały zarobek....

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

Client:80340374
#14 Krzewiciel#

Oczywiscie, że realne a od marca podwyżka prowizji

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Witamy na Allegro 😉

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@BXcamp Na prowizjach Twoje koszty sprzedaży na Allegro się nie kończą, raczej dopiero zaczynają. Jeśli włączysz Smarta, to przy tych cenach towaru będziesz pokrywał 90% kosztów "darmowej" przesyłki. A jak włączysz promowanie ofert, albo zaczniesz używać ichnich kampanii reklamowych, to dopiero popłyniesz.

oznacz moderatorów

BXcamp
#1 Nowicjusz#

Akurat żadnych smartów ani promowań nie chcę włączać, bo mam taki asortyment, którego w Polsce nie ma. Dziwi mnie wysokość tej prowizji, bo 15% to baardzo dużo. 

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@BXcamp Aż 15% gołej prowizji to raczej nie, chyba że to brutto i z prowizją od kosztów przesyłki. Aha, i jeszcze "jednostkowa opłata transakcyjna". Sprawdź dokładnie prowizje w swojej branży, albo skorzystaj z kalkulatora

https://help.allegro.com/sell/pl/a/kalkulator-oplat-i-prowizji-3Adlob6wDud

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@BXcamp A czego to w Polsce nie ma?🤔

oznacz moderatorów

Client:80340374
#14 Krzewiciel#
u mnie Opłaty 17,1%

Dodam, że juz dawno wywalilem smarta, niczego nie promuje. Odkąd wywalilem smarta nie ma też żadnych dodatkowych opłat do paczek. 

Ze smartem i dopłatami byloby 20%
oznacz moderatorów

fox_paws
#15 Entuzjasta#

@BXcamp Dużo? U mnie sama prowizja to 16-17%, natomiast całość opłat przekracza 20%, a będzie więcej...

oznacz moderatorów