anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

EAN zestawu produktów jest inny niż pojedynczy produkt

Kiki_Miki
#9 Pomysłodawca

Witam

Próbowałem zaproponować Allegro zestaw produktów (6 sztuk w opakowaniu zbiorczym), który posiada swój EAN. Allegro odrzuciło moją sugestię z powodu.... że jest to zestaw 6 pojedynczych produktów, które mają swój własny EAN. Ja jednak wolałbym sprzedawać to w opakowaniu zbiorczym i skanować EAN zestawu niż skanować pojedynczo produkty. Jest jakaś możliwość by jednak Allegro wzięło pod uwagę, że produkt występuje w opakowaniu zbiorczym z innym EAN?

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Kiki_Miki jeżeli zestaw posiada swój EAN, to powinieneś mieć możliwość zgłoszenia nowego produktu w katalogu. Próbowałeś utworzyć nowy produkt czy zmienić dane w istniejącym? Podaj też kod EAN opakowania zbiorczego i pojedynczej sztuki. 

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Kiki_Miki
#9 Pomysłodawca

@Syrena_zT  stworzyłem nowe produkty (pojedyncze), które Allegro zatwierdziło, już są oferty, następnie stworzyłem zestawy (z EAN z opakowania zbiorczego) i tu Allegro odrzuciło propozycję zestawu, bo....składa się z pojedynczych produktów. Mogę stworzyć zestaw z produktu pojedynczego ale nie mogę narzucić EAN z opakowania zbiorczego, a dla mnie to bez sensu bo dalej skanowany musi być pojedynczy produkt.

oznacz moderatorów

FHU_ADAMS
#11 Animator

Co się w ogóle stało z możliwością wystawiania zestawów? Mam zestaw trzech smaków karmy piper animals: jagnięcina, tuńczyk i królik, każdy posiada swój kod EAN. Chcę stworzyć zestaw 24x185g. W karmach jest to normalne, że wystawia się mixy, które robi się samodzielnie, ale nie widzę już opcji dodania produktu z katalogu na poziomie stwarzania oferty. Jak więc mam to sprzedawać? Dodam, że oferty tego typu na inne karmy funkcjonują, przykład: oferta nr 13433128202 

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@FHU_ADAMS w takiej sytuacji powinieneś utworzyć zestaw trzech produktów i tutaj znajdziesz dokładną instrukcję jak to zrobić.

Ola
oznacz moderatorów

FHU_ADAMS
#11 Animator

Właśnie o tym piszę, że nie da się tego od jakiegoś czasu robić. Wybieram produkt z katalogu, a jak chcę dodać drugi, to mam tylko opcję "zamień na ten produkt"

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć @FHU_ADAMS, prześlij proszę zrzut ekranu z momentu gdy napotykasz opisaną przez Ciebie przeszkodę.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

FHU_ADAMS
#11 Animator

po próbie wybrania dodatkowego produktu.pngprodukt główny.png

Dodały się w odwrotnej kolejności. 
1. Wybieram produkt z katalogu
2. Od razu przechodzę do formularza wystawiania
3. Mogę z tego poziomy kliknąć jedynie "zmień produkt" albo "zgłoś błąd w produkcie"
4. Po kliknięciu "zmień produkt" mogę wybrać inny i zamienić 

Nigdzie nie ma widocznej opcji dodania produktu do zestawu czy osobnej opcji stworzenia zestawu.

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@FHU_ADAMS Opcja dodania kolejnego produktu jest dopiero w następnym kroku. Po wybraniu produktu, kliknij "dalej". Tam trafisz już na edycję oferty, gdzie możesz oddać własny opis, itp. i dopiero ta znajduje się przycisk "dodaj kolejny produkt". 

w_kiwi_0-1771420066856.png

Wiktoria
oznacz moderatorów

SamPuf
#8 Zapaleniec

Wystawiłem towar, a następnie próbowałem na podstawie tego towaru, zmieniając dane, wystawić podobny towar, ale w innym kolorze, i mam problem: w jednym przypadku pojawia się komunikat, że nie mogę umieścić więcej niż 5 towarów w jednej ofercie (czego nie chciałem), w innym przypadku po sprawdzeniu ciągle pojawia się komunikat, że w nagłówku jest błąd, chociaż nie ma żadnego błędu! Po pewnym czasie pojawia się miejsce w edycji, gdzie mogę zmienić kod produktu i wydaje się, że to działa, ale trwa to zbyt długo i jest zbyt skomplikowane!!!!! Przez 3 dni pracy nie znalazłem żadnych filmów ani odpowiednich informacji, jak to zrobić, i przez 3 dni wystawiłem około 12 produktów, to katastrofa!!!!

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć @SamPuf, podeślij proszę zrzuty ekranu przedstawiające oba przypadki błędów o których wspominasz. Możesz również przesłać nagranie ekranu na adres e-mail spolecznosc@allegro.com, gdzie widać cały opisany przez Ciebie proces. Dzięki temu będziemy mogli zweryfikować sprawę i znaleźć przyczynę.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

SamPuf
#8 Zapaleniec

Witam, proszę o link do filmu lub ilustracji pokazującej, jak można umieścić towar na podstawie innego, który właśnie wystawiłem, aby nie tworzyć jednej dużej oferty w jednym aukcji, ale aby każda oferta była osobna. Z góry dziękuję.

oznacz moderatorów