Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Założyłem firmę i wystawiłem przedmiot. Wykupiłem usługę smart ale okazało się że to działa tylko w stronę jak bym chciał coś kupić. Jak natomiast wystawić mam produkt ze Smartem. Mam założoną działalność i konto Biznes . Pomóżcie kochani
Musisz mieć bodajże minimum 5 opinii od różnych osób by smart się wyświetlał przy twoich ofertach jak i cenniki dostaw nie mogą być wyższe niż podane w regulaminie .
@pskuba Czytaj więc i działaj !! https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/kategoria/allegro-smart
Nie zapomnij uwzględnić w cenie towaru kosztów jakie zapłacisz za przesyłki Smart. Nie sądzisz chyba że są bezpłatne. Także prowizje chyba są od kosztów przesyłek, nie tylko od towarów. Opłaty za przesyłki Smart! znajdziesz na twoim billingu - w zakładce Rozliczenia z Allegro.
W przypadku paczkomatu Inpost nie pomyl rozmiaru, bo zapłacisz dodatkowo pełną kwotę przesyłki po zmianie gabarytu bez możliwości skutecznej reklamacji. Cały czas mają ten błąd projektowy polegający na tym, że w Smart rozliczane są nie faktyczne dostawy towaru, lecz sam wydruk etykiet. Czyli niezgodnie z zasadami Smart, gdzie regulamin mówi o darmowej dostawie, a nie o darmowej etykiecie. Zatem pierwsza etykieta jest płatna tylko trochę, a kolejna (jeśli musisz coś poprawić) już pełną kwotę, nawet jeśli tej pierwszej nie wyślesz wcale. Gdy złożysz reklamację, powiedzą że zwracają ci 0 zł za tą pierwszą etykietę, bo to był przecież Smart. Takie różne pułapki czyhają. Ubaw po pachy i pełen Matrix. Powodzenia!
1. potrzebujesz 5 komentarzy od różnych kupujących ( jest jakaś opcja dla nowych po obejrzeniu kursu )
Jeśli jesteś nowym sprzedającym, wystarczy, że ukończysz szybki kurs Akademii Allegro. Sprawdź Regulamin programu.
2. utwórz warunki zwrotu przedmiotu i dodaj je w ofertach
3. Musisz mieć jednego kuriera i co najmniej 2 inne metody dostawy – do punktu odbioru i/lub automatu paczkowego. Zgodnie z cenami allegro Jakie ceny max ustawić
A od:
Smart! będą tylko te oferty, w których udostępnisz
oraz